O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, în România. Dozele distribuite în București, Brașov, Cluj, Constanța
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vaccin / Foto Pexels
Vaccin / Foto Pexels
O nouă tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) a sosit în țară.

31.200 doze de vaccin Vaxzevria au ajuns luni, 13 decembrie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 24.000 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 1.200 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 1.200 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 1.200 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 1.200 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Iași: 1.200 doze;
- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 1.200 doze.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 3.374.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar 852.030 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Bilanț coronavirus, 13 decembrie 2021: Sub 500 de cazuri noi și 45 de decese

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat sub 500 de cazuri noi de COVID-19. Sunt și 45 de decese, dintre care opt anterioare.

Conform datelor existente luni la CNCCI, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 494 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 45 de decese, dintre care opt anterioare.

Potrivit OMS, varianta Omicron pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, care continuă să provoace majoritatea cazurilor de infectare pe plan mondial. Datele ştiinţifice nu sunt încă suficiente pentru a stabili gradul de gravitate al bolii provocate de Omicron, deşi, pentru moment, simptomele par să fie „uşoare şi moderate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel