O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean Timiş
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
chirurgie, medici, spital
chirurgie, medici, spital

Cea de a 13-a prelevare de organe din acest an, realizată de medicii timişoreni, alături de specialişti din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Pacientul a fost un tânăr de 30 de ani din judeţul Arad, internat în urmă cu o săptămână la Timişoara cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, provocat în urma unei căderi. Joi dimineaţă, bărbatul a intrat în moarte cerebrală.

„Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea cordului, a ficatului, a rinichilor, a oaselor, a pielii şi a tendoanelor. Aparţinătorii au înţeles, într-un timp foarte scurt, că pentru pacient nu se mai putea face nimic şi că prin decizia lor de a dona organele tânărului alte vieţi vor fi salvate“, a declarat vineri, dr. Dan Ilincariu, coordonator transplant la Spitalul Judeţean Timişoara, citat de Agerpres

Rinichii prelevaţi au fost preluaţi de echipa de specialişti din Cluj, cordul - de medicii de la Târgu Mureş, iar ficatul, pielea, oasele şi tendoanele - de cei de la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel