O nouă MUTAȚIE a coronavirusului, derivată din Delta, ia amploare în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O nouă MUTAȚIE a coronavirusului, derivată din Delta, ia amploare în Marea Britanie / Foto: Pixabay
O nouă MUTAȚIE a coronavirusului, derivată din Delta, ia amploare în Marea Britanie / Foto: Pixabay
O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, a luat amploare în Marea Britanie.

Marea Britanie se confruntă din nou cu un număr uriaș de infectări. Țara se îndreaptă spre un alt val de coronavirus, care poate fi la fel de sever ca ultimul, avertizează experții.

În ultimele 24 de ore, Marea Britanie a înregistrat aproape 50.000 de cazuri noi de infectare, cel mai ridicat din lume. Iar oamenii de știință urmăresc cu îngrijorare o nouă tulpină, derivată din varianta Delta, transmite Pro Tv. Urmașa tulpinii Delta, botezată deocamdată AY.4.2, observată recent de experți, este deja responsabilă de 10 la sută dintre cazurile noi de infectare din Marea Britanie și ar putea fi cea mai contagioasă variantă a coronavirusului, de la începutul pandemiei.

Unii experți consideră că există o legătură între apariția acestei versiuni a virusului, denumită și Delta Plus, și nivelul foarte ridicat de cazuri de infectare și decese înregistrate în Marea Britanie.

LOCKDOWN pentru patru săptămâni în Letonia. Premier: „Sistemul nostru de sănătate este în pericol”

Letonia a anunțat ca va intră în lockdown din cauza creșterii numărului cazurilor COVID-19. Lockdown-ul intră în vigoare din 21 octombrie și se va încheia pe 15 noiembrie.

„Letonia este numărul 1 în lume în ceea ce privește rata infecțiilor”, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Daniels Pavluts, după o reuniune de urgență a guvernului.

„Magazinele, restaurantele, școlile și locurile de divertisment vor fi închise, iar doar serviciile esențiale vor fi disponibile. Carantina va fi apoi atenuată doar pentru cei vaccinați”, a precizat Daniels Pavluts.

„Sistemul nostru de sănătate este în pericol”, a declarat premierul Krisjanis Karins, care a dat vina pe ratele scăzute de vaccinare pentru creșterea bruscă a numărului de spitalizări.

Letonia este una dintre cele mai puțin vaccinate țări din Uniunea Europeană.

Rusia a depășit O MIE de morți Covid-19 în 24 de ore

Rusia a raportat sâmbătă pentru prima dată de la începutul pandemiei un bilanţ de peste 1.000 de decese la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, transmit Reuters şi AFP, citând surse oficiale. Cele 1.002 decese anunţate sâmbătă ridica numărul total al victimelor pandemiei în Rusia la 222.315. Un record a înregistrat şi numărul de cazuri de infectare confirmate în ultimele 24 de ore, 33.208. Potrivit Agerpres, bilanţul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns astfel la aproape 8 milioane, mai precis 7.958.384, conform datelor oficiale. Vezi mai mult AICI.

Nu a durat mult până când recordul de sâmbătă a fost depășit. Alte 33.740 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Rusia azi, 19 octombrie, potrivit sediului central. Cu 585 mai puține decât luni, când au fost raportate 34.325 de cazuri, un nou record al pandemiei.

În ultimele 24 de ore 1.015 persoane au murit, un nou record, după cel înregistrat sâmbătă. Cele mai multe decese sunt la Moscova - 73, în Sankt Petersburg - 68, în Krasnodar - 40. Numărul medicilor ruși care au murit în lupta împotriva pandemiei coronavirusului în prima jumătate a anului 2021 s-a ridicat la 1.100, a declarat președintele comitetului bugetar al Dumei de Stat Andrei Makarov, scrie Interfax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel