O nouă lovitură pentru Volkswagen
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Surse confidențiale au declarat pentru Reuters că Volkswagen a realizat mai multe versiuni ale softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale mașinilor diesel. Dacă se dovedește a fi adevărat sugerează o acțiune premeditată a companiei germane. 

Volkswagen a susținut că un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Investigațiile ar fi dezvăluit că sunt implicați aproximativ 30 de directori. 

Dispozitivele ilegale au fost realizate de-a lungul a șapte ani pentru patru tipuri de motoare diesel. 

Unii experți susțin că utilizarea mai multor versiuni ale softului indică posibilitatea implicării unui număr ridicat de angajați. Numărul persoanelor implicate în scandalul emisiilor este un indiciu cheie pentru anchetatori. Ar putea afecta mărimea potențialelor amenzi și modificarea structurii de conducere a VW, a declarat analistul Arndt Ellinghorst, de la Evercore ISI, potrivit Agerpres

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele Volkswagen, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel