O nouă lovitură pentru cei din Suceava. Anunțul primarului Lungu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, aflat în carantină, a venit, vineri, cu un anunț trist, înaintea nopții de Înviere.

Lumina Sfântă nu se mai aduce la Suceava, pentru că s-ar încălca ordonanţele militare şi acordul dintre MAI şi BOR, iar credincioşii vor putea aprinde candele acasă aşa cum au sfătuit unii clerici, a anunţat primarul Ion Lungu. Primarul a spus că, în condiţiile în care Lumina Sfântă nu va ajunge la Suceava, duminică, la finalul slujbei, voluntari şi personal clerical vor putea împărţi anafură, conform art. 2 din acordul MAI-BOR, ce prevede că se "distribuie anafura în prima zi de Paşti, la solicitarea credincioşilor".

Totodată, edilul a recomandat populaţiei, potrivit sfaturilor adresate credincioşilor de către unii ierarhi, ca la ora 24:00 să aprindă Lumina de la candela de acasă. "Vă rog să respectăm acordul şi ordonanţele militare. Municipiul Suceava este cea mai afectată localitate din România, cu peste 1.300 de persoane confirmate pozitiv. Să facem tot posibilul să limităm răspândirea virusului", a transmis primarul Ion Lungu.

Să nu forţăm lucrurile

La începutul acestei săptămâni, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Damaschin Dorneanul, anunţa că Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an la Suceava doar în situaţia în care va fi aprobată decolarea, respectiv aterizarea unui avion la Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava.

Ierarhul îndemna atunci credincioşii să înţeleagă situaţia specială, să nu forţăm lucrurile, dând asigurări că va fi la fel de primit gestul lor de a lua Lumină de la candelă şi că importantă este credinţa. "Important este acum să înţelegem că este o situaţie dificilă şi să nu forţăm lucrurile. Dacă într-o familie nu se va putea lua Sfânta Lumină de la Ierusalim, oamenii să aibă credinţă şi în noaptea de Înviere de la candelă se poate lua lumină", spunea PS Damaschin Dorneanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel