O nouă funcție în Guvernul Cioloș. Ce rol va avea
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, a anunţat miercuri că la nivelul Guvernului, în cadrul Cancelariei prim-ministrului, va apărea postul de coordonator pentru tehnologia informaţiei. 

"Apare o nouă poziţie în peisajul guvernamental, şi anume aceea a coordonatorului pentru tehnologia informaţiei. (...) S-a discutat mult în ultimele luni pe coerenţa investiţiilor în domeniul IT făcute în România în spaţiul administraţiei centrale în ultimii ani. (...) Constatarea noastră, în urma unor studii făcute la nivelul Ministerului Comunicaţiilor, cât şi venite din mediul de afaceri: e limpede că multe dintre aceste investiţii s-au făcut necoordonat, fără o coerenţă a scopului pe care îl definesc, a scopului pentru care e făcută acea investiţie, a beneficiilor pe care acele sisteme IT le aduc efectiv fie administraţiei, care trebuie să lucreze cu ele, fie cetăţenilor, care trebuie să fie serviţi de acele sisteme. Ceea ce sperăm noi ca această nouă formă de organizare şi de coordonare a investiţiilor şi a politicilor de IT va face este să asigure acea coerenţă, în deciziile de oportunitate, atunci când se decide un nou proiect IT", a precizat Dragoș Tudorache, ministru interimar al Comunicaţiilor, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres

Potrivit acestuia, un alt obiectiv pe care acest coordonator pentru tehnologia informaţiei îl va avea este "de a oferi un sprijin coordonat tuturor instituţiilor din peisajul administraţiei centrale în ceea ce priveşte resursa internă de IT". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel