O mină de război a explodat pe litoralul ucrainean, în zona Odesa
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 aug 2022, 10:26
WhatsApp
Captură video Antena 3
Captură video Antena 3
Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite după explozia unei mine de război la câţiva metri de mal, pe litoral ucrainean. 

S-a întâmplat pe o plajă din Zatoka, regiunea Odesa, din Ucraina. 

"O mină a explodat pe plaja Zatoka. Doi oameni au murit şi alţi doi au fost grav răniţi", indică euroweeklynews.com.

Se pare că explozia a fost provocată chiar de cei prezenţi pe plajă. 

"Potrivit datelor preliminare, un grup de bărbaţi a ignorat restricţiile de pe coastă şi au înotat în Marea Neagră. Aceştia au ignorat toate semnalele de avertizare. La contactul cu dispozitivul explozibil, doi bărbaţi au murit pe loc, iar alţi doi au fost răniţi", scrie şi Pravda

CITEŞTE ŞI Jumătate dintre locuitorii din Mikolaiv, sudul Ucrainei, au fugit din cauza bombardamentelor, iar cei rămaşi fac cozi la alimente chiar şi de un kilometru

În urmă cu o săptămână, Odesa era considerată cea mai sigură zonă din Ucraina

Următoarea etapă majoră a războiului din Ucraina va avea loc în sudul ţării, apreciază serviciul britanic de informaţii militare, care citează concentrările de trupe ruse în zonă. 

Şi Kievul este cu ochii pe acea regiune, unde în ultimele săptămâni a lansat numeroase contraatacuri şi a bombardat căi de comunicaţii şi depozite de muniţie, în pregătirea unei ofensive mai ample.  Forţele ruse, pe de altă parte, au continuat să bombardeze localităţi, inclusiv Mikolaiv, un oraş strategic a cărui cucerire le-ar deschide calea spre Odesa. Deocamdată, însă, Mikolaivul rezistă, după cum transmite corespondentul RRA, Mario Balint, scrie Rador.

VEZI ŞI Zelenski exclude orice negocieri dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite

Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, este convins că trupele ruse nu vor putea să captureze oraşul în următoarele luni. Potrivit acestuia, Mikolaivul se află sub protecţia sigură a armatei ucrainene de sud, ca urmare a atacurilor de precizie lansate de sistemele HIMARS şi alte arme occidentale. La rândul său, regiunea Odesa este deocamdată cea mai sigură din sudul ţării, potrivit reprezentantului administraţiei militare regionale Odesa, Serghei Bratciuk.

"Situaţia în Odesa este sub control, aşa cum a fost şi de la începutul războiului, de pe data de 24 februarie. Avem un sistem foarte bun de apărare, un sistem foarte bun de interceptare şi ţintire, care ne permite să păstrăm în siguranţă populaţia oraşului. Forţele de apărare teritorială lucrează foarte bine, iar acest lucru se poate vedea în victoriile şi rezultatele pe care le-am avut împotriva ruşilor. De exemplu, am lovit de aici, din Odesa, navele maritime ruseşti, aviaţia rusească a fost lovită şi a fost eliberată Insula Şerpilor.

Vreţi un alt exemplu? La noi în regiune acum s-a finalizat campania de recoltare a cerealelor. Regiunea Odesa este pe primul loc din punct de vedere al agriculturii, pentru că noi am strâns deja recolta. Populaţia se reîntoarce în oraş, revin familiile cu copii, ceea ce dovedeşte că situaţia de securitate este una bună", a spus Serghei Bratciuk.

Cele două regiuni sudice, Odesa şi Mikolaiv, se află sub jurisdicţia autorităţilor de la Kiev.

CITEŞTE ŞI Zelenski: Ţările occidentale ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor ruşi accesul pe teritoriul lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?