O mamă din Botoșani și-a abandonat bebelușul la o mănăstire, lângă icoană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O mamă din Botoșani și-a abandonat bebelușul la o mănăstire, lângă icoană / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
O mamă din Botoșani și-a abandonat bebelușul la o mănăstire, lângă icoană / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
O tânără din Botoșani și-a abandonat bebelușul la o mănăstire, lângă icoană.

O tânără din Botoșani și-a abandonat nou-născutul la o mănăstire din județul Botoșani, transmite Pro Tv. Copila de numai o săptămână a fost găsită în biserica Mănăstirii Gorovei, din județul Botoșani, lângă o icoană. Bebelușul, de doar două kilograme jumătate, era înfășat și pus într-o geantă. Alături, cea care a abandonat-o ar fi lăsat și un mesaj în care a scris că îi pare rău pentru gestul său.

Cei care au găsit-o pe micuță au fost călugării. Aceștia au sunat la 112, iar echipajul de ambulanță a transportat bebelușul la Spitalul Municipal din Dorohoi. Ulterior, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

”Persoana asta avea o geantă și a lăsat-o la Mântuitorul, că s-a închinat acolo și a venit acolo la mine și a spus că e cam deznădăjduită”, a spus un călugăr.

”Ambulanța Dorohoi a preluat un nou-născut stabil hemodinamic și respirator, starea era foarte bună.”, a declarat Eduard Gurău, manager al SAJ Botoșani.

Cine este mama bebelușului

”A fost internat în spitalul nostru la neonatologie, a fost hrănit, supravegheat medical de personalul nostru, evoluția lui este favorabilă. Până la acest moment, nimeni nu s-a prezentat la spital care să revendice și să se intereseze de starea copilului”, a declarat Valerian Andrieș, manager la Spitalul Dorohoi.

Oamenii legii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și așa au ajuns la mama pruncului. Tânăra are 24 de ani, locuiește lângă mănăstire și provine dintr-o familie cu situație materială bună.

Tatăl micuței nu ar ști despre existența acesteia

Se pare că femeia nu este căsătorită, iar tatăl pruncului nici nu știe de existența fetiței. Tânăra le-ar fi spus polițiștilor că regretă ce a făcut și că își vrea copilul înapoi. Totuși, momentan copilul va fi luat în plasament de Protecția Copilului Botoșani.

”Ea poate să treacă prin valuri de emoții, gânduri disfuncționale, se simte amorțită și se pot declanșa stări de anxietate, depresie și poate să ia decizii iraționale și să creadă că nu este capabilă să aibă grijă de un copil”, a explicat Daniela Mitrofan, psiholog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel