O mamă bolnavă de COVID-19 a dat naștere la cvadrupleți cu anticorpi. Carmen Dorobăț: Sunt transmiși inclusiv prin lactație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O mamă bolnavă de COVID-19 a dat naștere la cvadrupleți cu anticorpi. Carmen Dorobăț: Sunt transmiși inclusiv prin lactație  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O mamă bolnavă de COVID-19 a dat naștere la cvadrupleți cu anticorpi. Carmen Dorobăț: Sunt transmiși inclusiv prin lactație / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O mamă infectată cu coronavirus a dat naștere la patru copii sănătoși. Aceștia au anticorpi de COVID-19.

Update:

O femeie de 37 de ani, care avea COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași patru băieți care sunt perfect sănătoși. Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a ajutat, marți, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toți sunt sănătoși.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă. Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoși.

Știre inițială:

O mamă care a fost infectată cu coronavirus a dat naștere la 4 copii. Aceștia au prezentat anticorpi imediat după naștere, potrivit Antena 3. Într-o intervenție telefonică la același post de televiziune, medicul Carmen Dorobăț a vorbit despre modul în care anticorpii se transmit de la mamă la copil:

„Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere.

O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului“, a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel