Data publicării:

O judecătoare a respins cererea lui Trump de anulare a dosarului în care este acuzat că a păstrat documente clasificate

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Încercarea lui Donald Trump de a anula un dosar penal în care este acuzat că a păstrat în mod ilegal documente clasificate după ce a părăsit Casa Albă a fost respinsă de judecătoarea federală Aileen Cannon.      

Judecătoarea districtual american Aileen Cannon a emis decizia după o audiere de o zi în Florida, în timpul căreia avocații fostului președinte au susținut că Legea spionajului este prea vagă pentru a fi folosită împotriva sa.

"Este greu de văzut cum se poate ajunge la respingerea acuzării", le-a spus ea avocaților săi la un moment dat.

De asemenea, judecătoarea a indicat că este puțin probabil să fie de acord cu o cerere separată a lui Trump de respingere a cazului pe motiv că a considerat că documentele sunt "personale" și nu proprietate guvernamentală.

În timp ce Trump privea în sala de judecată, echipa sa juridică a făcut presiuni asupra doamnei Cannon pentru a respinge cazul.

Legea privind înregistrările prezidențiale i-a dat autoritatea de a desemna drept proprietate personală înregistrările pe care le-a luat cu el la reședința sa din Mar-a-Lago, Florida, a argumentat echipa juridică.

Trump a spus că urmărirea penală este o "vânătoare de vrăjitoare" inspirată de președintele Joe Biden

Cu toate acestea, procurorii au susținut că dosarele erau în mod clar prezidențiale, nu personale, și includeau informații și documente strict secrete legate de programele nucleare și de capacitățile militare ale SUA și ale țărilor străine.

Decizia de joi a judecătoarei Cannon a vizat doar argumentele legate de Legea spionajului.

Rămâne în așteptare o decizie privind moțiunea separată referitoare la Legea înregistrărilor prezidențiale.

Această problemă ar putea fi abordată în timpul procesului, a declarat judecătorul. Ea nu a anunțat încă data la care va avea loc.

Procurorii au făcut presiuni asupra judecătoarei pentru a stabili o dată pentru această vară, în timp ce avocații lui Trump speră să o amâne până după alegerile prezidențiale.

După audiere, Trump a declarat pe platforma sa Truth Social că a luat notă de "mulțimea mare" din fața tribunalului, care includea susținători cu steaguri și pancarte ce au claxonat în semn de solidaritate cu fostul președinte. El a spus din nou că urmărirea penală este o "vânătoare de vrăjitoare" inspirată de președintele Joe Biden.

Este unul dintre cele patru procese penale cu care se confruntă în încercarea de a recâștiga Casa Albă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel