O insulă din Pacific vrea să călătorească în timp. Vezi ce au de gând oficialii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Șobolanii aduși odată cu escala vapoarelor puseseră stăpânire pe insula Lundy
Șobolanii aduși odată cu escala vapoarelor puseseră stăpânire pe insula Lundy
Niue, o țară insulară situată în partea central-sudică a Oceanului Pacific vrea să călătorească în timp pentru a fi mai aproape de Noua Zeelandă.

Insula Niue are în vedere să treacă pe fusul orar al Noii Zeelande. Aceasta se află la est de Linia Internațională de schimbare a datei, prin urmare, se află cu 23 de ore în urma statului neozeelandez.

Ce au spus oficialii insulei?

„Nu cred, în acest moment, că există vreun dezavantaj în schimbare, sunt deschisă la asta. Dar vrem să ne asigurăm că, dacă facem vreo schimbare, este în beneficiul țării noastre și al poporului nostru.”, a declarat Dalton Tagelagi, premierul micului stat Niue.

Ca o comparație, Tonga, care se află la vest de Insula Niue, cât și  Kiribati, care se află la nord-est, ambele la aproximativ 500 de kilometri distanță, se află cu 24 de ore înaintea micului stat Niue.

Insularii vor să treacă pe fusul Noii Zeelande deoarece oamenii de pe insulă sunt în mod automat cetățeni neozeelandezi, iar Wellington este responsabil pentru apărarea și afacerile externe ale insulei, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel