
Cum să gătești rapid sparanghelul, astfel încât să fie gustos, hrănitor și util? Prepară o gustare rapidă din sparanghel și aluat foietaj. Vei obține un aperitiv incredibil de bun care poate fi servit cu sosuri, salate și alte garnituri!
Prăjituri libaneze cu nuci și curmale. Desertul care te va cuceri pe loc
Nu uita de beneficiile sparanghelului. Acesta previne tromboza, normalizează peristaltismul intestinal și previne ateroscleroza. Trebuie să reții că sparanghelul este bogat în fibre și, prin urmare, nu poate fi consumat de copiii mici.
Ingrediente:
aluat foietaj - 500 grame,
sparanghel - 20 bucăți,
brânză de vaci - 100de grame,
lapte - o cană,
verdeață (mărar, pătrunjel, coriandru) după gust,
sare și piper după gust.
Rețeta, pas cu pas
Spală sparanghelul și taie partea tare. Aluatul se taie în fâșii lungi. Înfășoară fiecare lăstar de sparanghel într-o bucată de aluat, astfel încât să obții o rolă sau o spirală. Dacă dorești, puteți presăra deasupra aluatului cașcaval dat prin răzătoare.
Coace sparanghelul în aluat foietaj 10-12 minute la cuptor la o temperatură de 180-200 de grade Celsius.
Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu
Între timp, pregătește sosul de brânză. În acest sens, brânza de vaci se amestecă cu laptele până la omogenizare. Apoi se adaugă condimente și verdeața tocată. Servește sparanghelul în aluat cu sosul de brânză și verdeață. Poftă bună!
Vezi și: Sparanghel la grătar: simplu, gustos și cu puține calorii
Sparanghelul la grătar este crocant, sănătos și se topește în gură. În plus, conține foarte puține calorii, astfel încât persoanele care își îngrijesc silueta îl pot mânca în siguranță.
Sparanghelul este un adaos versatil la multe feluri de mâncare, dar îl puteți servi și separat cu sosul preferat.
Ingrediente:
sparanghel - 500 grame,
ulei de măsline - 30 ml,
suc de lămâie - 10 ml,
sare și piper - după gust.
Rețeta, pas cu pas
Spălați sparanghelul, uscați-l cu un prosop de hârtie și tăiați capetele dure. Se pune sparanghelul într-un bol mare, se stropește cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper.
Așezați sparanghelul pe grătar pentru aproximativ 13-15 minute, întorcându-le din când în când. Transferați legumele finite pe o farfurie. Serviți sparanghelul cu sosul preferat. Poftă bună!
Sparanghelul la grătar are un gust incredibil cu oțet balsamic, muștar și chiar sosuri picante cu usturoi picante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter