O gravidă din Bihor, nevaccinată și infectată cu noul coronavirus, a murit. O săptămână s-a tratat acasă, cu paracetamol
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
O gravidă din Bihor, infectată cu noul coronavirus, a murit. Femeia în vârstă de 32 de ani era nevaccinată și timp de o săptămână s-a tratat acasă, cu paracetamol. Patru copii au rămas fără mamă.

O femeie de 32 de ani, însărcinată în săptămâna 24, nevaccinată, s-a stins din viață ieri în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Oradea. Femeia a ajuns la Urgențe la finele lunii septembrie, cu simptome de Covid, după ce s-a tratat acasă cu paracetamol, timp de o săptămână. Inițial, femeia a fost îngrijită la secția ATI a Maternității.

Starea femeii s-a agravat tot mai mult în fiecare zi, iar luni, la ora 13:15, a fost declarat decesul. 

"Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2.00 noaptea, cu simptome specifice de Covid. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv, şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid", a declarat dr. Lucia Daina, director medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean, pentru ebihoreanul.ro.

Cazul a fost analizat de o comisie formată din patru medici șefi de secții, obstetricieni și ginecologi 

Femeia a fost trimisă la Maternitate, cu saturaţie de oxigen 90, dar starea i s-a înrăutățit rapid și, după câteva ore, a fost dusă în secția de Terapie Intensivă a subunității. La trei zile de la internare, cazul a fost analizat de o comisie medicală formată din patru medici şefi de secţii, obstetricieni şi ginecologi.

"S-a concluzionat pe de o parte că sarcina nu era în pericol, iar pe de altă parte că în scop vital matern (n.r. – pentru prioritizarea salvării vieţii gravidei faţă de cea a fătului) nu era indicată o cezariană, aceasta putându-i agrava şi mai mult starea", a mai spus dr. Lucia Daina.

Pacienta și-a dat acordul pentru administrarea de medicație anti-Covid, inclusiv Remdesivir, a menționat directorul medical al Spitalului Judeţean.

Tot pe 27 septembrie, gravida a fost transferată din secţia de Terapie Intensivă a Staţionarului III în secţia ATI din clădirea principală a Spitalului Judeţean. Acolo a fost îngrijită până când luni, 4 octombrie, a murit. "La fel ca în toate cazurile de deces matern, şi acesta a fost raportat la Ministerul Sănătăţii şi se va întruni o comisie de analiză a cazului care va stabili cu exactitate cauza decesului şi corectitudinea conduitei terapeutice", a declarat dr. Lucia Daina pentru sursa citată.

În trecut, femeia a mai avut patru nașteri fără probleme. Ea nu era vaccinată împotriva Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel