O fetiță de 9 ani a fost felicitată de STS: Cei șapte ani de acasă și educația civică au determinat-o să facă acest gest
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 16 apr, 21:56
WhatsApp
O fetiță de 9 ani a fost felicitată de STS: Cei șapte ani de acasă și educația civică au determinat-o să facă acest gest  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la 112 a fost felicitată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Într-o postare pe Facebook, cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale au publicat povestea unei fetițe care, după ce a găsit un portofel pe stradă, a preferat să sune la 112 și să anunțe pierderea:

„- 112, ce urgență aveți?

- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.

- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?

devx

- În stația de autobuz, vizavi de (...).

- Cum te cheamă?- R.C.E. și am 9 ani.- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.

- Bine, mulțumesc mult.

Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.

Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor“, au scris cei de la STS pe Facebook.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro