O femeie în vârstă de 111 ani s-a vindecat de COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie în vârstă de 111 ani s-a vindecat de COVID-19 / Foto: Pixabay
O femeie în vârstă de 111 ani s-a vindecat de COVID-19 / Foto: Pixabay
O femeie în vârstă de 111 ani s-a vindecat de COVID-19. Fiul său de 80 de ani încă se află internat în spital. 

O femeie din Georgia în vârstă de 111 ani s-a vindecat de COVID-19 şi a fost externată luni, după ce a petrecut 12 zile într-un spital, au informat autorităţile locale, citate de EFE.

"Pacienta, născută în 1910, se simte bine. A respectat toate recomandările medicale şi are o mare dorinţă de recuperare.", a declarat un purtător de cuvânt al spitalului în care a fost tratată femeia.

Fiul ei în vârstă de 80 de ani este încă în spital

În schimb, fiul ei în vârstă de 80 de ani este în continuare internat din cauza COVID-19, au relevat surse din acelaşi spital.

Georgia a raportat luni 1.120 de cazuri noi de COVID-19 şi 61 de decese asociate acestei boli. Recordul zilnic de decese asociate noului coronavirus s-a înregistrat în această ţară caucaziană pe 2 septembrie, când au fost raportate 81 de decese.

În Georgia, o ţară cu o populaţie de 3,7 de milioane de locuitori, au murit 7.867 de persoane din cauza COVID-19 de la începerea pandemiei.

Rata de vaccinare în Georgia


Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent au primit cel puţin o doză de vaccin 845.420 de persoane, iar 480.613 au fost vaccinate cu schemă completă.

În Georgia se administrează patru vaccinuri anti-COVID-19: Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm şi Sinovac. Din cauza creşterii numărului de cazuri, autorităţile georgiene au reimpus în septembrie purtarea obligatorie a măştilor sanitare în spaţiile deschise. Au fost, de asemenea, suspendate activităţile sportive şi recreative de masă. Alte măsuri de frânare a răspândirii coronavirusului prevăd ca elevii să înceapă cursurile din 15 septembrie, în format online.

Cea mai în vârstă persoană din Europa a învins COVID-19

O călugăriță din Franța a supraviețuit Covid-19 și s-a vindecat în luna februarie cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 117 ani, potrivit BBC.

A declarat presei locale că nici măcar nu și-a dat seama că are boala, însă s-a izolat de ceilalți rezidenți ai centrului din Toulon, sudul Franței. Pe lângă faptul că este cea mai în vârstă persoană din Europa, este și a doua cea mai în vârstă persoană din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel