Data publicării:

O femeie fermier a murit la protestul fermierilor din Franța. O mașină a intrat în barajul rutier

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @lazy_bear
FOTO: Freepik @lazy_bear
O femeie fermier a murit, iar soțul sau și fiica acestora se află în stare gravă. A fost deschisă anchetă în cazul celor din mașină.

O femeie fermier, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă, iar soțul său și fiica adolescentă au fost grav răniți după ce o mașină a intrat într-un baraj rutier în timpul protestului național al fermierilor francezi, scrie BBC.

Fermierii au blocat zile la rând mai multe drumuri din sud-vestul țării, una dintre cele mai importante regiuni agricole ale Franței.

Procurorul local a precizat că accidentul care a avut loc la sud de Toulouse nu a fost unul deliberat.

Ministrul agriculturii, Marc Fesneau, a declarat că a fost o ”tragedie pentru noi toți”.

Accidentul de marți a avut loc în contextul în care fermierii din întreaga Franță și-au extins blocajele rutiere după o întâlnire cu premierul Gabriel Attal, pentru a răspunde plângerilor legate de noile reglementări de mediu și de creșterea costurilor energiei.

Porivit procurorii publici, mașina ”a lovit baloții de paie și a secerat trei persoane” în timp ce conducea pe o porțiune de autostradă cu două benzi pe ruta națională principală N20, la Pamiers, la 70 km sud de Toulouse, în timp ce era încă întuneric, înainte de ora 6 dimineață.

Femeia care a murit era o crescătoare de vite dintr-un sat din apropiere de Saint-Felix-de-Tournegat, iar fiica sa și soțul sunt în stare gravă.

Cei trei pasageri din mașină au fost reținuți, fiind deschisă o anchetă pentru omor din culpă cu circumstanțe agravante, deși procurorul local Olivier Mouysset a spus că incidentul nu pare să fi fost unul deliberat.

Fermierii continuă protestele

Fermiera era membră a sindicatului național FNSEA, iar fermierii au anunțat că vor continua protestele.

Săptămâna trecută, mai mult de 400 de tractoare au blocat centrul orașului Toulouse,  oraș în care locuiesc aproximativ 800.000 de persoane, iar în ultimele zile, mai multe autostrăzi importante au fost blocate complet de fermierii care și-ai instalat corturile în mijlocul autostrăzilor.

Conștient de cât de sensibilă este situația din punct de vedere politic, ministrul francez de interne a declarat luni că nu va ordona poliției să desființeze blocajele.

Premierul Gabriel Attal a reacționat marți la vestea accidentului aducând un omagiu familiei și prietenilor celor implicați în accident. Națiunea a fost ”copleșită și unită” și toți agricultorii francezi sunt în doliu, a declarat el pe rețelele de socializare.

Citește și: Uniunea Europeană este presată să dezamorseze mânia fermierilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel