O femeie din California a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit la o clinică
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O femeie din California a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit la o clinică   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O femeie din California a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit la o clinică / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O femeie din California a primit embrionul greșit la clinică și a născut copilul unui străin.

O femeie din California a născut copilul unui străin, după ce a primit embrionul greșit la o clinică, în timpul procedurii de fertilizare in vitro. Daphna și Alexander Cardinale spun că, în septembrie 2019, au devenit părinții unei fetițe care nu semăna deloc cu ei. După un test ADN, au găsit cuplul care le-a adus pe lume fiica și au decis să facă schimb de fete, potrivit BBC.

Soții Cardinale dau în judecată Centrul pentru Sănătatea Reproducerii din Los Angeles (CCRH), precum și Laboratoarele In VitroTech, un laborator de embriologie. Procesul reclamă malpraxis medical, neglijență și tăinuire. Niciuna dintre companii nu a vrut să comenteze situația pentru BBC News.

Într-o conferință de presă de luni, Daphna Cardinale a spus că „durerea și confuzia din familia ei nu pot fi neglijate”.

"Amintirile noastre despre naștere vor fi întotdeauna contaminate de realitatea dureroasă că fiica noastră biologică a fost dată altcuiva, iar copilul pe care m-am luptat să-l aduc pe această lume nu era al meu.”

Daphna Cardinale a mai spus că i s-a „răpit binecuvântarea de a-mi purta propriul copil”.

Potrivit procesului, cuplul a cerut ajutor de la clinica de fertilizare în vara anului 2018. Daphna Cardinale a născut în anul următor un copil pe care l-a crezut al ei și al soțului ei. În sala de nașteri, Alexander Cardinale se aștepta la „un copil frumos”, dar a fost șocat să vadă că fetița „era cu pielea mult mai închisă”, se spune în plângerea depusă la instanță, potrivit Publika.

În Brazilia s-a născut un copil cu o coadă umană adevărată, lungă de 12 centimetri

În Brazilia, un băiețel s-a născut cu o coadă umană „adevărată” de 12 centimetri, o situație extrem de rară, cu doar 40 de cazuri raportate în literatura științifică. Noul caz este descris în Journal of Pediatric Case Reports.

Băiatul, care a fost păstrat anonim în raport, s-a născut prematur, dar fără alte complicații. La examinare, s-a constatat că avea icter și avea „un apendice fibroelastic rotunjit de aproximativ 4 centimetri în diametrul cel mai mare, susținut de un cordon fibros de 12 centimetri în regiunea lombo-sacrală paravertebrală stângă”, scriu medicii în raport. În termeni profani, o coadă.

Nou-născutul a fost examinat pentru alte posibile modificări sistemice, dintre care niciuna nu a fost confirmată în timpul unei ecografii (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel