Data actualizării:
Data publicării:

O femeie de Buzău a alungat un urs împreună cu câinele său. Animalul i-a intrat în gospodărie și încerca să prindă caprele. „Mușcă-l, Ursulică!” / video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O femeie din comuna Mânzălești, județul Buzău a fost extrem de aproape de un pericol care putea să o coste viața, după ce a observat în propria grădină un urs masiv care-i alerga niște capre. Femeia a pornit către animal să-l alunge, împreună cu câinele său, în loc să se pună la adăpost, așa cum îndeamnă autoritățile.  

„Ursu, mă, ursu! A rupt gardul. Aoleu, ce să mai pun eu în poartă?”, a fost reacție femeii, după ce animalul i-a intrat în curte.

Supărată că ursul i-a alergat caprele, femeia s-a dus spre el, alături de câinele său pentru a-l alunga.

Întâlnirea riscantă a avut loc zilele trecute, în satul Plavățu, comuna buzoiană Mânzălești. Femeia s-a trezit cu ursul foarte aproape de casă. Animalul intrase printr-o spărtură făcută chiar de el în gardul metalic și încerca să prindă caprele care se aflau la păscut în grădină.

Cu toate că a observat că sălbăticiunea este foarte mare, de câteva sute de kilograme, Genica Șenchiu a decis s-o alunge, urlând către ea. Înainte de a porni spre urs, femeia l-a eliberat pe Ursulică din lanț, câinele său. Acesta câinele și-a luat imediat rolul de păzitor al gospodăriei.

Femeia a filmat întâmplarea cu telefonul mobil

Întreaga scenă a fost filmată cu telefonul mobil chiar de protagonista întâmplării. Dorința de a-și proteja animalele domestice din ogradă a fost mai puternică decât instinctul de conservare, a mărturisit femeia care locuiește singură în casa din Plavățu, soțul fiind plecat la muncă în Italia. 

Ea spune că ursul era foarte mare, de peste 400 de kilograme.

„Curtea e mare, opt mii de metri pătrați, ne-am chinuit mult, eu și câinele să dăm ursul afară. Făcea doi pași înainte și apoi unul înapoi. Se ridica în două picioare, dar câinele nu s-a speriat deloc. Mă felicit că l-am luat, acum un an”, a povestit femeia, potrivit stiridebuzau.ro.

Pe pagina de Facebook, femeia a primit laude pentru curajul său în alungarea animalului periculos, dar și mustrări, fiindcă și-a pus viața în pericol. 

„De frică că omoară cele 10 animăluțe nu mi am dat seama că poate să-mi fie şi sfârşitul vieții, dar Dumnezeu a făcut o minune şi m-a ajutat şi anul trecut”, a scris femeia pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel