Data publicării:

O femeie de 38 de ani și-a obligat cei doi copii să cerșească în București, prin violență psihică și fizică. Îi urmărea permanent

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video DIICOT
captură video DIICOT
O femeie de 38 de ani a fost ridicată de DIICOT, după ce și-a obligat copiii să cerșească în Capitală. 

”La data de 25.09.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 2 inculpați (o femeie și un bărbat) cu vârstele de 26 și 38 ani, cercetați pentru  săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, în formă continuată și exploatarea cerșetoriei.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2022- 2024, inculpata în vârstă de 38 de ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a fiicei și fiului său (în prezent având vârstele de 13 și respectiv 11 ani)  i-a obligat, prin acte de violență fizică și psihică, la practicarea cerșetoriei în folosul său material. Minorii au fost  transportați în diverse zone din municipiul  București, inculpata însoțindu-i și exercitând  permanent controlul asupra lor atât personal, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. 

De asemenea, în activitatea infracțională a fost implicată și o inculpată minoră, de 16 ani, care în intervalul  2022 – 2023 alături de ceilalți inculpați, a obligat una dintre victimele minore să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material.

În urma percheziției efectuate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpații reținuți.  Față de inculpata minoră, procurorii DIICOT - Structura Centrală au luat măsura controlului judiciar.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii Rutiere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Victimele minore au fost preluate de către DGASPC pentru măsuri de îngrijire și ocrotire. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” arată DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel