România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 02 iun, 05:00
O femeie de 100 de ani s-a vindecat de COVID-19
Sursa foto: straitstimes.com / AFP
Ar putea crește speranța persoanelor vulnerabile în fața noului coronavirus după ce o femeie în vârstă de 100 de ani s-a vindecat de acest virus. 

O femeie indoneziană de 100 de ani s-a vindecat de noul coronavirus, aceasta devenind cea mai vârstnică persoană care a supravieţuit COVID-19 în această ţară, informează AFP, scrie Agerpres. 

Femeia, pe nume Kamtim, s-a întors acasă săptămâna aceasta după o lună de spitalizare la Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, unde aceasta locuieşte.

O speranță pentru persoanele vulnerabile Anunţând ştirea, guvernatorul regiunii Java de Est, Khofifah Indar Parawansa, a sperat că povestea lui Kamtim va ridica moralul persoanelor în vârstă, în special vulnerabile în faţa acestui virus.

"Sper că vindecarea ei îi va motiva pe vârstnici în timpul acestei pandemii", a subliniat el.

Născută în 1920, Kamtim a fost transportată la spital cu simptome asemănătoare celor ale noului coronavirus, iar ulterior diagnosticul de COVID-19 a fost confirmat.

Disciplină și perseverență Siti Aminah, nora sa, atribuie vindecarea acesteia "disciplinei şi perseverenţei" de care a dat dovadă.

"În fiecare zi, le-am solicitat infirmierilor noutăţi şi mi-au spus că este foarte puternică şi foarte disciplinată în ceea ce priveşte urmarea tratamentului", a declarat ea pentru AFP.

Ţara a înregistrat oficial peste 26.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.613 soldate cu decese, însă Indonezia este una dintre ţările cu cele mai puţine teste efectuate, experţii fiind de părere că numerele reale sunt mult mai mari.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro