O femeie a vrut să i se ghicească viitorul și a rămas fără bijuteriile de aur
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
O femeie a rămas fără bijuteriile de aur, după ce a vrut să știe viitorul de la o așa-zisă ghicitoare.

Citește și - Metodă de înșelăciune devoalată. Tudorel Butoi: Pe asta se bazează escrocii!

Totul s-a întâmplat pe străzile din Alba Iulia. Femeia a fost înșelată de așa-zisa prezicătoare, rămânând fără bijuteriile de aur.

Apoi, i-ar fi restituit victimei o bucată de material textil asemănătoare, în care se afla o piatră, dar și mai multe bucăți de hârtie. Totodată, așa-zisa ghicitoare i-a solicitat să nu se uite în interiorul acesteia pentru o perioadă de timp, astfel încât așa zisa prezicere să se înfăptuiască.

Cum a acționat așa-zisa ghicitoare

”La data de 17 septembrie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat o femeie de 58 de ani, din comuna Merișani, județul Argeș, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune care a fost semnalată poliției la data de 10 septembrie 2024.

În sarcina acesteia s-a stabilit faptul că, în dimineața zilei de 10 septembrie ar fi abordat o femeie de 31 de ani, pe o stradă din Alba Iulia și i-ar fi propus să îi ghicească viitorul, cerându-i să-și pună bijuteriile din aur ce le avea asupra sa într-o batistă”, a transmis IPJ Alba.

Citește și - Atenție mare și la metoda "șmen". Cum a fost păcălit un bărbat din Cluj de un individ pe o stradă din oraș

 

"Reținut pentru furt prin metoda "șmen" la Cluj-Napoca. Un bărbat, de 57 de ani, a fost reținut de polițiștii din Cluj-Napoca după ce a sustras 2.200 de euro de la o persoană vătămată, folosind metoda „șmen”.

În fapt, la data de 31 august a.c. Poliția municipiului Cluj-Napoca -  Secția 2 Poliție a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 10.30, după ce a ridicat 13.500 de euro la o casă de schimb din cartierul Mărăști a fost urmărit și înșelat de către un necunoscut care a pretins că a pierdut bani pe stradă. 

Momentul în care i-a furat 2.200 euro

Persoana respectivă a convins victima să îi înmâneze banii pentru a fi renumărați, moment în care i-ar fi sustras suma de 2.200 de euro. În urma investigațiilor efectuate, persoana banuită a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 de ani. Astfel, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 6 septembrie a.c. să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei alte măsuri preventive", a transmis IPJ Cluj. Vezi articolul aici!

Citește și - Mare atenție la o nouă metodă de înșelătorie online: Cum funcționează ”Pig butchering”

O campanie de fraudă de tip pig butchering poate cauza prejudicii uriașe internauților din România.

Echipa Dispeceratului Naţional de Securitate Cibernetică atrage atenția cu privire la interacţiunile din mediul online, pentru a nu cădea în cursa escrocilor. 

”Alertă - Tentativele de fraudă de tip 'pig butchering' vizează utilizatori din România! Utilizatorii din România sunt vizați de o campanie de fraudă de tip pig butchering. Acest tip de fraudă poate produce prejudicii devastatoare victimelor, astfel că echipa Drecomandă vigilență sporită în interacțiunile din mediul online.

Ce este pig butchering? Vezi continuarea aici!

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel