O femeie a supraviețuit atacului unui urs. A ieșit să își plimbe câinele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O femeie a supraviețuit atacului unui urs, pe 13 ianuarie. 

O femeie care își plimba câinele a fost atacată și rănită de un urs, potrivit Comisiei pentru Conservarea Peștelui și Faunei Sălbatice din Florida (FWC). Femeia, care nu a fost numită de oficiali, a fost atacată de un urs negru pe 13 ianuarie în DeBary, un oraș la nord de Orlando.

FWC și Biroul Șerifului districtual Volusia au răspuns incidentului, care s-a petrecut în jurul orei 21.00. Poliția a difuzat un videoclip de pe camera corporală din acea noapte care o arată pe femeia rănită cu zgârieturi pe față.

”El parcă ar fi sărit la mine când alergam, m-a înșfăcat și m-a aruncat la pământ”, a spus victima când a descris incidentul ofițerilor.

A scăpat cu răni pe față și spate

Femeia a reușit să scape din întâlnirea nefastă cu răni care nu îi pun viața în pericol, potrivit comunicatului de presă. Ea a suferit zgârieturi pe față și pe partea inferioară a spatelui, dar și o comoție, conform afiliatului CNN, WESH. Victima s-a identificat drept Aydee.

"Am auzit-o țipând de jos de pe drum. A fost îngrozitor", se mai aude un martor ocular în videoclip.

Odată ajuns la fața locului, reprezentantul biroului șerifului a văzut o femelă adultă de urs și pe puii ei de un an într-un copac din apropiere. Oficialii au dat jos ursul adult și l-au ucis, din cauza posibilei amenințări pentru siguranța publică pe care o reprezenta, potrivit FWC.

CE, avertisment pentru România

Senatorul Marius Marinescu anunță că FPAM a primit un răspuns oficial extrem de important din partea Comisiei Europene, care a atenționat autoritățile române să respecte Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor în OUG 81/2021.

”FPAM salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrimite Legea privind adoptarea OUG 81/2021 în Parlament pentru reexaminare, în vederea modificării articolelor care se referă la uciderea urșilor în extravilan așa cum prevedea proiectul de lege. Pe de altă parte, FPAM salută poziția Comisiei Europene. CE a dat curs sesizării FPAM, cu privire la OUG 81/2021 care încalcă Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor. 

Pe data de 8 decembrie 2021, conform răspunsului primit de la Comisia Europeană (n.red. îl puteți citi AICI), CE a discutat cu autoritățile române și le-a transmis că OUG 81/2021 trebuie să țină cont de Directiva amintită. În caz contrar, România va suporta proceduri de infringement.

În vara anului trecut, FPAM împreună cu Fundația Brigitte Bardot, prin intermediul DC News, a atașat o scrisoare deschisă președintelui Iohannis prin care se atrăgea atenția că se încalcă Directiva 92/43/CEE. Mai mult, Comisia Europeană a subliniat, în răspunsul primit, faptul că ursul brun este specie protejată”, transmite senatorul Marius Marinescu, preşedintele fondator al FPAM și autor al Legii de protecție a animalelor.

Citește și: CE, avertisment pentru România să respecte Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor în OUG 81/2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel