România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 sep, 12:35
O femeie a fost condamnată pentru distribuirea unor informații false despre COVID-19. Ce pedeapsă va ispăși
O femeie a fost condamnată după ce a distribuit și promovat informații false despre COVID-19 pe rețelele de socializare.

O femeie din Rusia a fost condamnat de instanță după ce a răspândit informații false despre epidemia de coronavirus, scrie Interfax.

"Instanța a găsit-o pe Ecaterina Alexandrovna Khrapchenkova vinovată de comiterea unei infracțiuni în temeiul articolului 207.1 din Codul penal al Federației Ruse și a condamnat-o la muncă obligatorie pentru o perioadă de 120 de ore",  spun judecătorii ruși.

Potrivit verdictului, femeia a răspândit informații false pe conturile sale de socializare despre vânzarea măștilor de protecție cu marcaje chineze într-unul dintre magazine, care ar fi fost trimise în Rusia ca ajutor umanitar.

La 1 aprilie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care incriminează răspândirea falsurilor în caz de urgență și pentru încălcarea regulilor sanitare și epidemiologice. Documentul a fost elaborat în legătură cu situația cauzată de răspândirea coronavirusului. Astfel, Codul penal al Federației Ruse a fost completat de un nou articol privind pedeapsa pentru diseminarea publică a informațiilor cu bună știință false despre pandemia de COVID-19. Este prima condamnare de acest gen din Rusia.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro