O femeie a fost arestată pentru că ar fi condus un batalion al ISIS
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels; Autor: Ivan Hassib
Sursă foto: Pexels; Autor: Ivan Hassib
O femeie a fost reținută în Statele Unite ale Americii pentru că ar fi condus un batalion al ISIS. 

O americancă a fost arestată şi acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic. Allison Fluke-Ekren, o mamă care a trăit cândva în Kansas, ar fi antrenat femei şi copii să folosească puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria, scrie Mediafax. 

Allison Fluke-Ekren este acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic. Femeia ar fi antrenat femei şi copii să utilizeze puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria, relatează BBC. Americanca a fost arestată de FBI pentru că a fost liderul aripei feminine a grupării. De asemenea, este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA.

A înființat un batalion de femei

FBI susţine că în 2016, în Raqqa, Siria, a fost înfiinţat un batalion ISIS format exclusiv din femei, cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. La acea vreme, oraşul era capitala de facto a grupării Stat Islamic.

Fluke-Ekren este acuzată că a furnizat şi a conspirat pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Creștini francezi, șicanați de mai mulți arabi

Mai mulți catolici francezi au fost atacați și s-au confruntat cu amenințări cu moartea, miercurea trecută, în timpul unei procesiuni cu torțe care fusese organizată pentru a sărbători Neprihănita Zămislire.

Procesiunea, care a avut loc în suburbia pariziană Nanterre și la care au participat un grup de aproximativ 30 de romano-catolici, a fost întreruptă la jumătatea drumului, când un grup de musulmani au început să-i amenințe pe enoriași că îi vor ucide, scrie Le Figaro. 

Potrivit lui Jean-Marc Sertillange, un diacon al parohiei care a organizat procesiunea, grupul de islamişti i-a numit pe enoriaşi şi clerici „Kafirs”, un termen arab care înseamnă „necredincioşi” şi a strigat către preot: „Jur pe Coran că îți voi tăia gâtul”.

„La scurt timp după ora 19:00, o bandă de străini ne-a atacat verbal pe drumul de procesiune, la momentul primului post de rugăciune. Apoi au aruncat cu apă, ne-au luat una dintre torțe și, ulterior, au aruncat-o în noi”, a spus diaconul. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel