Data publicării:

O femeie a făcut un ritual șamanic la Forumul de la Davos. Arhiepiscop: V-a trecut prin minte să invitați un preot să spună o rugăciune? / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă - Spiricoco Twittter
Sursă - Spiricoco Twittter
Părintele Jesús Silva Castignani, un preot al Arhiepiscopiei Madridului, Spania, a pus sub semnul întrebării spiritualitatea care guvernează Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.

 „Ce spirit guvernează Davos?” a întrebat el într-o postare din 17 ianuarie pe X, conform Catholic News Agency.

În cadrul unei sesiuni plenare de miercuri intitulată „Clima și natură: este nevoie de un răspuns sistemic”, șfemeia șaman Putanny Yawanawá din tribul Amazonian Yawanawá, situat în regiunea Acre din nord-vestul Braziliei, a făcut un ritual șamanic.

După ce a făcut câteva invocații în timp ce și-a frecat mâinile, femeia care reprezintă indigenii a suflat în capul participanților, printre care s-au numărat și directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva; președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga; CEO-ul IKEA, Jesper Brodin; și miliardarul André Hoffmann.

După ce a aflat despre eveniment, Silva a pus patru întrebări pe rețelele de socializare despre ceea ce s-a întâmplat: „a) V-ar fi trecut prin minte să invitați un preot să spună o rugăciune? b) Știm ce spirite invocă doamna? c) Creștinismul este obscurantist, dar indigenii care sfâșie inima nu au fost? d) Ce spirit guvernează Davos?”

Gazda evenimentului a justificat prezența femeii șaman Puttany afirmând că „pentru a privi în viitor trebuie să privim înapoi și să vedem care au fost dorințele strămoșilor noștri”.

Înainte de a îndeplini ritul șamanic, Puttany a declarat că „ne putem uni mâinile, ne unim inimile, ne unim gândurile în aceeași direcție, pentru vindecarea planetei și vindecarea spirituală”, asigurând totodată că atunci „când ne unim în gândirea noastră, Mama noastră Pământ ne va asculta.”

La încheierea ritualului, șamanul i-a încurajat pe participanți să își unească mâinile și să le ridice la unison.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel