O fată de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare, fără să aibă alte boli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O fată de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare / Foto: Pixabay
O fată de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare / Foto: Pixabay
O adolescentă de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare.

Sfârșit tragic pentru o adolescentă de 15 ani din Marea Britanie. Fata a murit infectată cu virusul Covid-19 chiar în ziua în care era programată să se vaccineze, scrie The Guardian.

Jorja Halliday, din Portsmouth, a murit marți la spitalul Queen Alexandra, după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus cu patru zile mai devreme. Mama ei, Tracey Halliday, a spus că fiica ei era sănătoasă, făcea sport, avea mulți prieteni și că la ai ei doar 15 ani avea în față un viitor luminos.

„Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă... Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților”, a mai spus mama adolescentei.

Inițial fata s-a tratat acasă

Femeia de 40 de ani a mai explicat că fiica sa, care nu ar fi avut nicio altă boală, a avut simptome asemănătoare gripei înainte de a face testul PCR. Când s-a testat a văzut că testul este pozitiv, așa că s-a autoizolat la domiciliu.

Din cauza durerii în gât, adolescenta nu a mai putut să mănânce. Un medic i-a prescris antibiotice, dar starea ei s-a înrăutățit rapid, ritmul cardiac ajungând la dublul valorii normale. În aceste condiții, fata a fost transportată de urgență la spital, dar a murit.

„Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi o șansă de recuperare. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu putea suporta încordarea. Au intervenit prompt din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze.”, a spus mama fetei.

Rezultatele preliminare ale medicului legist au indicat că fata avea miocardită Covid, inflamație cardiacă cauzată de virus.

Ce este miocardita COVID

Cea mai frecventă dintre complicațiile post COVID-19, la nivel cardiovascular, este miocardita – inflamația mușchiului cardiac. Această afecțiune poate debuta brusc în urma infecției cu virusul și afectează funcțiile inimii, putând provoca insuficiență cardiacă, aritmii grave sau chiar moarte subită.

Simptomele care ar trebui să dea de gândit în acest caz sunt palpitațiile, durerile în piept, oboseala la efort și dificultățile de respirație. Pacienții care suferă de afectare cardiacă pot avea dificultăți de respirație chiar și în poziție orizontală, pot resimți bătăi neregulate ale inimii, amețeli și senzația de leșin. Vezi AICI mai multe informații despre acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel