Urmărește emisiunea live
O fată de 14 ani care proba haine într-un magazin a fost ucisă accidental de polițiști, în SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Poliția din Los Angeles, Statele Unite, a ucis două persoane într-un magazin de haine.

Potrivit BBC, printre victime se numără și o adolescentă de doar 14 ani care proba articole de îmbrăcăminte. Tânăra se afla în cabina de probă, cu mama sa, când un glonț a pătruns prin perete și a lovit-o.

Polițiștii spun că focurile de armă au survenit după ce s-a raportat că un bărbat a deschis focul în magazin. Suspectul a fost ucis, dar nu arma cu care s-ar fi tras inițial nu a fost identificată. Departamentul de Justiție local investighează situația.

În seara de după evenimentul care a avut loc joi, 23 decembrie, comisarul-șef Michel Moore din cadrul Poliției Los Angeles a promis „o investigație completă, transparentă și serioasă” a ceea ce a descris „un incident haotic”. „Îmi pare foarte rău că o fetiță și-a pierdut viața și știu că nu există cuvinte care să aline durerea inimaginabilă a familiei”, a adăugat el.

Un protestatar care a participat la protestul de la Capitoliul SUA va fi închis

Un american din Florida care a participat la protestul de la Capitoliul SUA din ianuarie 2021 a primit cea mai mare pedeapsă în acest dosar, după ce a atacat poliţiştii care încercau să intervină. Acesta a primit cinci ani de închisoare. 

În dosar, mai sunt judecaţi alţi 140 de americani. Şi ei sunt acuzaţi de atac cu armă periculoasă asupra unui ofiţer de poliţie. Robert Scott Palmer a atacat un agent cu un extinctor, iar după ce a golit tot conţinutul spre forţele de ordine, a aruncat de două ori recipientul gol. 

„Trebuie să fie clar că încercarea de a împiedica predarea pașnică a puterii și atacarea forțelor de ordine vor fi pedepsite. Nu cu statul acasă și cu privit la Netflix, nu făcând ceea ce făceai înainte de a fi arestat”, a spus judecătoarea Tanya Chutkan, care a pronunțat sentința.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel