O familie s-a mutat în munți și își produce singură curentul: Pentru nimic în lume n-aș pleca de aici. E foarte frumos, numai sunetul apei se aude / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O familie s-a mutat în munți, în Caraș-Severin, unde își produce singură energia electrică și cele necesare.

Într-un cătun din munți, în Caraș-Severin, o familie trăiește fără grija facturilor imense la utilități. Cu ajutorul pârâului de lângă casă, oamenii au reușit să-și construiască o mini-hidrocentrală și își produc singuri curentul electric necesar în locuință. Au becuri în toată casa, un radio și nici televizorul nu le lipsește. Și-au amenajat și propria moară unde își fac singuri făină și mălai, conform Realitatea Plus.

Cei doi soți locuiesc în satul Moceriș, din Caraș-Severin, acolo unde dețin câteva hectare de teren și de pădure, în apropierea unei cascade. Au profitat de locul pe care îl au și și-au amenajat acolo o gospodărie unde cresc animale și cultivă terenul. Departe de agitația orașelor, familia și-a făcut și propria sursă de curent electric.

„E foarte frumos, numai sunetul apei se aude, în rest nu se aude nimic. O distanță de aproximativ 4 kilometri de sat și e deosebit, e frumos aici la noi. La un dinam care se produce la apă, cu asta ne luminăm, un televizor merge, digitala, două becuri merg încontinuu. Cu apa îi fac făină, curentul și întrețin râul curat pe lângă mine. Respect natura și natura mă ajută”, a spus soțul, Caragea Iosif.

Reporter: Ați pleca în sat?

Soția: Nu, pentru nimic în lume n-aș pleca de aici. Avem televizor, avem curent, avem lumina, avem de toate.

Reporter: De unde aveți?

Soția: De la apă.

Făina de grâu sau hrana pentru animale, cei doi și le fac tot singuri, la moara din piatră amenajată lângă casă.

Din casa familiei nu lipsesc televizorul, aparatul de radio, iar becuri au în toate camerele și în anexele animalelor. 

Simina Cernat a plecat alături de actorul Paul Ipate pe urmele aurului dacic: Am simțit că legenda aceea e adevărată

HISTORY Channel a anunțat lansarea primei sale producții românești, „Misterul Aurului Dacic”, un show hibrid docu-reality cu peisaje fermecătoare, reconstituiri istorice și povești pline de magie. În rolurile principale ale acestei aventuri se află cunoscutul actor Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat. Premiera primului episod a avut loc pe 31 octombrie, de la ora 21:00.

Simina Cernat, autoarea jurnalului de călătorii Samsara, este aventurieră și povestitoare, o nomadă care a petrecut 6 ani în Asia, vizitând peste 16 țări. A escaladat munți, a traversat jungle și a întâlnit triburi. A suferit în același timp de febră Dengue și febră tifoidă și a supraviețuit. În prezent, ea organizează drumeții în Himalaya pentru grupuri mici de 2-3 ori pe an, cu activități sportive precum trekking și rafting.

„Misterul Aurului Dacic”

Pornind de la Roma antică și sfârșind până în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel