O familie a cumpărat un CÂINE care s-a dovedit a fi o VULPE. Începuse să fugărească găinile şi raţele din împrejurimi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O familie a cumpărat un CÂINE care s-a dovedit a fi o VULPE. Începuse să fugărească găinile şi raţele din împrejurimi / Foto: Pixabay
O familie a cumpărat un CÂINE care s-a dovedit a fi o VULPE. Începuse să fugărească găinile şi raţele din împrejurimi / Foto: Pixabay
O familie a cumpărat un câine care s-a dovedit a fi o vulpe.

Surpriză mare pentru o familie din Peru. Au cumpărat un câine, dar au aflat ulterior că era vorba despre o vulpe, relatează Agerpres.

Când Maribel Sotelo şi familia acesteia au achiziţionat un pui de câine de la un mic magazin din centrul oraşului Lima nu au ştiut că animalul cumpărat era de fapt o vulpe, informează Reuters.

Câinele a început să fugărească găinile şi raţele din împrejurimi

Noul animal de companie al familiei s-a jucat iniţial cu ceilalţi câini din vecinătate, dar pe măsură ce creştea, au început să iasă la iveală semne că ceva nu este în regulă.

Câinele, botezat Run Run, a început să fugărească găinile şi raţele din împrejurimi, pe care le ucidea sau le mânca, spre nemulţumirea vecinilor. În cele din urmă, s-a dovedit că este de fapt o vulpe andină, cu picioare subţiri, coadă stufoasă, bot ascuţit şi urechi proeminente.

Oamenii au crezut că este un câine de rasă



Am crezut că este un câine de rasă, a spus Sotelo, care a adăugat că fiul ei, un adolescent, a cumpărat animalul de companie pentru o sumă echivalentă cu 13 dolari în urmă cu şase luni.

O femeie ne-a spus că a mâncat trei porcuşori de guineea, a spus cu regret Sotelo, care acum trebuie să le plătească vecinilor despăgubiri pentru animalele omorâte.

Cu câteva zile în urmă, Run Run a fugit de acasă, iar proprietarii, poliţia ecologică şi responsabili din cadrul National Forest and Wildlife Service (SERFOR) o caută pentru a o duce la un centru special sau la o grădină zoologică.

Traficul cu animale sălbatice aduce astfel de consecinţe"



Walter Silva, veterinar şi specialist în animale sălbatice din cadrul SERFOR, a declarat pentru Reuters că multe animale sălbatice sunt aduse de traficanţi din regiuni ale Amazoniei cum ar fi Loreto, Ucayali şi Madre de Dios, pentru a fi comercializate ilegal în Lima.

Traficul cu animale sălbatice aduce astfel de consecinţe. Multe specimene sunt capturate din vizuini. Pentru acest lucru, îi ucid pe părinţi, iar puii sunt comercializaţi ilegal pe pieţe ilegale, a spus el.

În acest caz, o vulpe a fost cumpărată pe post de câine domestic, a mai spus el, citat sâmbătă de Reuters.

Medicul veterinar a spus SERFOR a realizat 128 de intervenţii anul acesta pentru a confisca animalele sălbatice din Lima. Comerţul ilegal cu animale este o infracţiune în Peru şi presupune pedepse cu închisoarea între trei şi cinci ani, a spus Silva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel