ASTA ar putea fi SALVAREA în lupta COVID. O elevă de 14 ani a făcut DESCOPERIREA: "Îl BLOCHEAZĂ". Uimitor cum a ajuns AICI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
O elevă de 14 ani a inventat remediul pentru COVID-19. Ar putea fi viitorul tratament împotriva COVID-19. 

O tânără de 14 ani din Statele Unite, Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un Liceu din Texas a venit cu o idee strălucită care ar putea deveni un posibil tratament împotriva COVID-19. 

Astfel, fata a dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl oprește să mai funcționeze. 

Proiect dezvoltat pentru gripă, dar actualizat pentru COVID-19

 

Dacă inițial proiectul științific al tinerei viza combaterea gripei, ea l-a adaptat atunci când a lovit pandemia și a declarat că a folosit mai multe modele simulate de calculator, pentru a a identifica molecula capabilă să blocheze COVID-19. Mai mult, a spus că gândul de a găsi un lec împotriva virusurilor i-a încolțit după ce a studiat pandemia de gripă din 1918 și după ce a constatat câți oameni mor în Statele Unite în fiecare an, deși sunt vaccinuri și medicamente antivirale pe piață.

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV02 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

A fost premiată deja cu 25 de mii de dolari

 

Tânăra provine dintr-o familie de origine indiană și a fost deja premiată cu 25 de mii de dolari pentru descoperirea sa.

„În ultimele zile, am văzut că este foarte mult interes în presă pentru proiectul meu și asta arată speranța noastră a tuturor de a pune capăt pandemiei. Și eu, ca toată lumea, aș vrea să mă întorc cât mai curând la o viață normală”, a declarat Anika pentru CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel