O doctoriță de la SMURD Iași a fost inclusă în „Atlasul Frumuseții” / Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Doctoriță de la SMURD, inclusă în „Atlasul Frumuseții” / Imagine de donterase de la Pixabay
Doctoriță de la SMURD, inclusă în „Atlasul Frumuseții” / Imagine de donterase de la Pixabay
O tânără doctoriță de la SMURD Iași a fost înclusă în „Atlasul Frumuseții”. 

Giorgiana Loredana Matei, o tânără doctoriță de la SMURD Iași, a fost inclusă în proiectul foto-jurnalistic al Mihaelei Noroc, intitulat „Atlasul Frumuseții”.

În urmă cu două săptămâni, pe pagina de Facebook „Atlasul Frumuseții”, a apărut o fotografie cu Giorgiana Loredana Matei, însoțită de un mesaj. 

„Am fotografiat-o pe Giorgiana acum câteva zile la Iași, în România. Ca medic în medicină de urgență, le-a văzut pe toate. A văzut copii murind și ea a fost cea care a trebuit să le dea părinților vestea tragică. A pierdut colegi și prieteni într-un accident de elicopter. A asistat la iad în 2020, lucrând în unitățile de terapie intensivă Covid-19. Dar, în timp ce experimenta atât de multă durere, ea a salvat sute de vieți. Și asta i-a dat puterea să continue. Sunt sigură că 2021 va fi un an mai bun pentru umanitate. Și asta pentru că lumea noastră are încă eroi precum Giorgiana. Este timpul să le arătăm mai mult respect și să le auzim cu adevărat vocea!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook “The Atlas of Beauty”.

Doctorița de la SMURD: Oamenii m-au subestimat 

Originară din Săveni, Botoșani, Giorgiana Loredana Matei a urmat cursurile UMF Iași, specializarea Medicină Generală. De trei ani face parte din echipajul de pe elicopterul SMURD.

Doctorița în vârstă de 33 de ani a pus cariera pe primul loc și, spune ea, „frumusețea este de multe ori un dezavantaj pentru că oamenii mă subestimează. Am fost numită și păpușă, și duduie, dar nu m-a deranjat”, potrivit BZI.

Șefa UPU-SMURD Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, a spus despre Giorgiana Loredana Matei că „este un medic muncitor și bine pregătit și face parte din echipa mea. Toată echipa este plină de persoane foarte capabile, care muncesc la fel de mult și de care sunt mândră. Sunt foarte multe fete angajate în UPU-SMURD care dau dovadă de curaj și care merită toată lauda și aprecierea.

Nu pot să spun că cineva a muncit sau a făcut mai mult, la fiecare intervenție contează ca fiecare membru să își facă bine treaba. Pot vorbi ore în șir despre ei și munca pe care o fac zi de zi.”

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel