O doctoriță a tăiat piciorul GREȘIT al unui pacient. A fost doar amendată și operează în continuare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O doctoriță a tăiat piciorul GREȘIT al unui pacient. A fost doar amendată și operează în continuare / Foto: Pixabay
O doctoriță a tăiat piciorul GREȘIT al unui pacient. A fost doar amendată și operează în continuare / Foto: Pixabay
O doctoriță din Austria a fost amendată după ce a tăiat piciorul greșit al unui pacient.

Caz șocant în Austria. O doctoriță a tăiat piciorul greșit al unui pacient. Un tribunal l-a amendat pe chirurg pentru această greșeală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, din nordul orașului, scrie The Citizen.

În timp ce inculpata în vârstă de 43 de ani a spus că acțiunile sale s-au datorat unei „erori umane”, judecătorul a găsit-o vinovată de neglijență gravă și a amendat-o cu 2.700 de euro (3.060 de dolari), a spus purtătorul de cuvânt. Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului în vârstă de 82 de ani pentru amputare înainte de operație. Totul s-a petrecut în luna mai, în orașul central Freistadt.

Și-a dat seama că a greșit abia după două zile

Mai mult, doctorița și-ar fi observat abia la două zile după efectuarea intervenției chirurgicale. Instanța a acordat 5.000 de euro daune plus dobânzi văduvei pacientului, care a decedat înainte ca dosarul să ajungă în instanță.

Chirurgul a spus că a existat o eroare în lanțul de control în sala de operație. De atunci, s-a mutat într-o altă clinică și poate face recurs la hotărâre. Conducerea instituției implicate a declarat într-un comunicat că „au fost analizate în detaliu cauzele și circumstanțele acestei erori medicale”, procedurile interne discutate cu echipa și instruirea oferită.

Plângere penală împotriva neurochirurgului din Deva care ar fi operat un bărbat pe partea greșită a capului. "A confundat stânga cu dreapta"

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a depus o plângere penală împotriva singurului neurochirurg din cadrul unităţii medicale, după ce acesta a efectuat o intervenţie chirurgicală la un pacient care avea un hematom în partea stângă a capului, iar medicul a operat pe ambele părţi ale craniului, nu doar pe cea afectată, transmite Agerpres.
Directorul medical al SJU Deva, doctorul Lucian Miron, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că a fost solicitată şi o expertiză medico-legală în acest caz, după ce medicul neurochirurg a transmis conducerii spitalului că acest gen de operaţie s-ar fi impus pe ambele părţi ale capului.

"Am considerat că se impune o expertiză medico-legală şi am depus şi o plângere către organele în drept în vederea elucidării acestei situaţii - dacă era bună intervenţia pe ambele părţi. (...) Aşteptăm rezultatele anchetei şi ale expertizei medico-legale şi vom lua măsurile care se impun", a spus directorul medical al SJU Deva. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel