O comună cu zeci de pensiuni turistice din Alba va ieși din carantină după o lună
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 apr 2021, 20:49
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O comună din județul Alba va ieși din carantină după o lună.

Comuna Rimetea va ieşi, vineri, din carantina instituită în 26 martie, după ce rata de incidenţă la 14 zile a scăzut de la 18 la 2,01 la o mie de locuitori, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, transmite Agerpres.

Astfel, CJSU Alba a decis încetarea măsurii de carantină zonală şi stabilirea unor măsuri de limitare şi prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 pe raza comunei Rimetea, luând în dezbatere rata de incidenţă cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19, precum şi Avizul de ridicare a măsurii de carantină zonală emis de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În următoarele două săptămâni, la nivelul comunei Rimetea, unde rata de incidenţă cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori, se instituie o serie de măsuri pentru diminuarea impactului riscului.

Măsuri care rămân în vigoare

Astfel, se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase), precum şi desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. De asemenea, se interzice circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 6:00-22:00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

O comună cu zeci de pensiuni turistice, Rimetea era în urmă cu o lună unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?