Data publicării:
O companie cu zero angajați a câștigat licitația pentru măști. Vâlcu: De ce mai producem ceva în România?
O societate nou-înființată a câștigat licitația pentru a furniza măștile care ar urma să fie distribuite gratuit populației defavorizate a României.
Licitația a fost contestată. Compania care a câștigat licitația e o societate nouă, fără angajați, cu cifra de afaceri de 400 de lei. S-a angajat ca-n 7 zile să aducă cele 115.000.000. Vezi mai mult aici: O firmă cu zero angajați și cu o cifră de afaceri de 400 de lei trebuia să aducă 115 milioane de măști în România. A câștigat licitația
”Când a început pandemia, se spunea că ”dom`ne, Europa trebuie să producă, să nu mai depindem de China”. Acum, când au început fabricile românești să producă, s-au reprofilat, cumpără 100 de milioane de măști din China... Discuția era de ce n-are Europa capacități de producție și cum ne vom mobiliza noi să avem pentru măști, combinezoane... iar acum, după patru luni, suntem în același punct, cumpărăm lucruri ieftine din China. Nu putem funcționa în logica pieței, pentru că ne lasă descoperiți de produse pe care, în criză, fie nu le mai ai, fie le cumperi la preț mai mare de opt ori. Dar noi acum suntem, după patru luni, în aceeași situație: prețul cel mai mic este al unor produse din China, dar este atât de mic încât lumea se gândește la dumping sau lipsă de calitate, fiind prea mic... cu tot cu taxele de import fiind la o treime față de ceilalți producători. Doi, dacă ne întoarcem la logica prețului cel mai mic, de ce nu luăm totul din China? De ce mai producem ceva în România? De aia nu mai avem seringi, nu se mai fabrică seringi în țară, le luăm cu prețul cel mai mic din China. Dar, fie și așa, acum prețul este suspect de mic.” a comentat Val Vâlcu*.
*articolul prezinta o opinie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News