O companie aeriană anulează 40 de zboruri către și dinspre Regatul Unit. Situația s-ar putea înrăutăți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Wayne Jackson)
Sursă foto: Pexels (Wayne Jackson)
O companie aeriană a anulat mai multe zboruri în luna iunie din cauza problemelor cu personalul. 

Easy Jet anulează aproximativ 40 de zboruri pe zi către și dinspre Regatul Unit pentru restul lunii. Compania aeriană, care a fost printre cele mai afectate de haosul din industrie, anulează preventiv zborurile pentru a încerca să depășească problemele de resursă umană. Într-un mesaj adresat personalului, directorul operațional al EasyJet, Peter Bellew, a spus: ”Efectuarea acestor anulări nu este ceva ce facem cu ușurință, dar ceea ce ar putea fi mai rău este să anulăm planurile clienților noștri în ziua în care sunt gata să zboare”.

Anulările din ultimele săptămâni determinat pasagerii să rămână fără mii de lire din buzunar, blocați în străinătate și chiar dormind pe podelele aeroportului. Un grup de peste 50 de pensionari a fost blocat într-un avion al EasyJet timp de 12 ore, doar pentru a ajunge înapoi de unde au plecat.

Perturbările programelor de zbor s-ar putea accentua în următoarea perioadă

Cozile au aglomerat sălile de plecare ale aeroporturilor Manchester, Bristol și Gatwick, pe măsură ce aeroporturile britanice cedează sub presiunea călătoriilor post-Covid.

Un purtător de cuvânt al easyJet a declarat: ”Din cauza impactului continuu al mediului de operare am făcut o serie de anulări anticipate suplimentare de zboruri pentru iunie. Informam clienții în avans pentru a minimiza impactul asupra planurilor lor și pentru a oferi opțiunea de a rerezerva o altă călătorie sau de a primi o rambursare, iar programul nostru de asistență pentru clienți a fost extins pentru a sprijini pasagerii afectați. Continuăm să monitorizăm îndeaproape operațiunea și să luăm măsuri în avans, dacă este necesar”, scrie The Sun

Cu doar câteva zile în urmă, piloții EasyJet i-au avertizat pe britanici să se aștepte la niveluri ”îngrijorătoare” de perturbări în această vară și mai multe anulări de zboruri. Într-o scrisoare, filiala EasyJet a sindicatului francez al piloților SNPL a transmis că anulările urmează să atingă apogeul după ce directorii nu au reușit să evite ”haosul fără precedent” din ultimele săptămâni.

”Sute de angajați aflați în dificultate au mărturisit cât de haotice au devenit operațiunile noastre recent, la niveluri fără precedent. Suntem de fapt convinși că perturbările noastre nici măcar nu a atins apogeul și, sincer, aceasta este o perspectivă înfricoșătoare.”

O linie aeriană impune teste de limbă pasagerilor pentru a le demonstra naționalitatea

Compania aeriană Ryanair a fost dur criticată pentru că le-a cerut călătorilor din Africa de Sud să susțină un test de limba afrikaans pentru a-și dovedi naționalitatea înainte de a se îmbarca. Compania aeriană low-cost este acuzată de discriminare rasială după ce le-a prezentat pasagerilor un test în limba germană, dialect care a fost impus asupra negrilor din Africa de Sud în perioada de apartheid și este folosit doar de aproximativ 12% din populație.

Vestea testului a ieșit la iveală luna trecută, după ce un pasager care călătorea din Portugalia la Londra a dezvăluit pe Twitter că i s-a cerut să completeze „un test de două pagini în afrikaans” înainte de a i se permite să se îmbarce în zborul său. Citește continuarea AICI

Care sunt destinațiile de vacanță pe care le caută românii pe Google

Vara lui 2022 este punctul de cotitură așteptat de toată lumea de la începutul pandemiei: momentul în care oamenii vor reîncepe să călătorească și să-și facă vacanțele așa cum o făceau înainte de pandemie, mult așteptata „revenire la normal”. 

Campingurile și vilele private, opțiuni de cazare care oferă mai multă intimitate și un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creștere în perioada post-pandemie.

Potrivit datelor Google, intenția românilor de a călătorii în 2022 este mai mare decât în 2019: volumul căutărilor legate de călătorii (destinații, cazare, transport) a fost în mai 2022 cu 35% mai mare decât în aceeași lună a lui 2019. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel