O colonie de corali cu vârsta de 600 de ani a fost descoperită în Marea Roșie
O colonie de corali cu vârsta de 600 de ani a fost descoperită în Marea Roșie.
O colonie de corali cu vârsta de aproximativ 600 de ani şi o înălţime de 10 metri a fost descoperită la sud de insula Al-Waqadi din Arabia Saudită, a anunţat luni The Red Sea Development Company, relatează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.
Descoperirea a fost realizată în Marea Roşie de experţi în ştiinţe marine şi mediu din cadrul companiei, a indicat agenţia de presă saudită.
Cum este calculată vârsta unei colonii de corali
Rara descoperire, cu o vârstă estimată la câteva sute de ani - măsurată prin mărimea şi numărul de inele care cresc anual pe structura exterioară a coloniei -, este prima de acest gen din regiunea Mării Roşii, a explicat compania.
Colonia le va permite oamenilor de ştiinţă să analizeze inelele recifelor de corali şi să afle mai multe despre temperatura oceanului din anii precedenţi şi despre compoziţia sa chimică. Compania este însărcinată să implementeze "Proiectul Marea Roşie", una dintre numeroasele iniţiative pe care regatul le-a lansat pentru a-şi diversifica economia.
Thailanda a interzis cremele pentru protecție solară care ar putea dăuna coralilor
Thailanda a interzis folosirea unor anumite creme cu factor de protecție solară, din cauza unor substanțe chimice care pot dăuna recifelor de corali. Există temeri fondate conform cărora loțiunile, uleiurile și cremele folosite de turiști pot dăuna acestor vietăți marine, scrie BBC.
Departamentul de Conservare din Thailanda a transmis faptul că în cremele ce protejează împotriva radiațiilor UV se află 4 ingrediente care nu sunt benefice vieții marine. Aceste ingrediente distrug larvele din corali, împiedică reproducerea coralilor și duc la pierderea culorii, coralii devenind albi. Oricine încalcă această interdicție, este pasibil de o amendă substanțială, de 2.100 de lire. Cu toate acestea, nu există încă un cadru prin care legea să fie aplicată.
Interdicții similare au fost imputate în Insulele Palau, din Pacific și în statul american Hawaii. Această nouă lege este una dintre ultimele încercări ale Thailandei de a-și proteja fauna și flora marină de industria turismului. Golful Maya din insulele Phi Phi Leh, devenit celebru în filmul The Beach, a fost închis, după ce reciful de coral a fost distrus aproape în totalitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News