O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID pleacă joi din Bucureşti şi va ajunge la Craiova, Slatina şi Piteşti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID pleacă joi din Bucureşti şi va ajunge la Craiova, Slatina şi Piteşti
O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID pleacă joi din Bucureşti şi va ajunge la Craiova, Slatina şi Piteşti
Prima caravană dedicată educaţiei despre sănătatea publică în context pandemic organizată şi susţinută de mediul privat din România pleacă din Bucureşti joi şi va ajunge la Craiova, Slatina şi Piteşti.

Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare şi doreşte să se informeze este invitată să ia parte la caravana 'Oameni ca Mine' în Craiova (13, 14 noiembrie), Slatina (16,17 noiembrie) şi Piteşti (20, 21 noiembrie). Locuitorii din judeţele Dolj, Olt şi Argeş au ocazia de a participa la sesiuni informaţionale, cu caracter educativ, despre importanţa, necesitatea şi beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2.

'Oameni ca Mine'

Persoanele care doresc să se vaccineze vor putea face acest lucru în centrele din proximitate, deschise special pe timpul caravanei de către Direcţiile de sănătate publice judeţene. Acest demers face parte dintr-o campanie de comunicare intitulată 'Oameni ca Mine', care este iniţiată de mediul de business din România. Iniţiativa vine în completarea tuturor eforturilor depuse de către autorităţile naţionale şi locale, cu scopul de a responsabiliza şi conştientiza asupra vaccinării împotriva COVID-19. 

Ce a spus Valeriu Gheorghiță

'Campania de vaccinare este despre fiecare dintre noi, despre întreaga societate, iar implicarea mediului de afaceri în promovarea mesajului nostru nu este doar un gest lăudabil, ci un demers profund necesar. Salut şi susţin organizarea acţiunilor prevăzute în calendarul acestui concept curajos care are ca scop informarea şi educarea comunităţilor asupra beneficiilor vaccinării, soluţia sigură şi la îndemâna oricui pentru învingerea pandemiei.

Lansez cu această ocazie invitaţia tuturor celor care doresc să se alăture mesajelor de responsabilizare pentru atingerea obiectivului prioritar de siguranţă publică şi încurajarea adresabilităţii la vaccinare. Este nevoie mai mult ca oricând să dovedim lecţia solidarităţii, pentru binele nostru şi al întregii comunităţi', a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare Împotriva COVID-19, scrie Agerpres.

Maratoane de vaccinare în toată țara

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a vorbit și despre ultimele cifre privind persoanele vaccinate anti COVID-19. 

”În weekend în Bucureşti s-au vaccinat peste 14.600 de persoane la maratonul de vaccinare. La nivel național au fost 14 judeţe în care au avut loc astfel de evenimente şi s-au vaccinat în jur de 23.140 de persoane. Astfel de acțiuni vor continuă până la finalul anului. Sâmbătă a avut loc un maraton de informare derulat la Biblioteca Naţională. Au fost 12 ore de sesiuni informative în care colegii au încercat să răspundă celor mai frecvente întrebări despre vaccinare şi despre formele bolii. Începând de ieri a fost demarată etapă de administrare a dozei de rapel a persoanelor vaccinate cu Johnson”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel