O cantină contaminată ucide 25 de copii în India
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
25 Indian children
25 Indian children

Cel puțin 25 de copii indieni au murit și alte zeci au nevoie de tratament în spital, după ce aparent au fost otrăviți de o masă luată la școală, ceea ce a dus la proteste violente și acuzații furioase de vină, relatează Annie Banerji, Mayank Bhardwaj și Anurag Kotoky pentru uk.reuters.com.

Eliza Cristina Cioacă

Copiii cu vârstele între patru și 12 s-au îmbolnăvit marți, după consumarea unui prânz ce conținea orez, soia și linte,  în statul estic sărăcit Bihar.

Școală, situată în satul Mashrakh din districtul Chapra, oferea mese gratuite sub tutela programului „Masa de prânz”, cel mai mare program școlar de hrănire din lume, care implică 120 de milioane de copii.

Echipele medicale care tratează copiii au declarat că suspectează că alimentele au fost contaminate cu insecticid.

"Se pare a fi un caz de otrăvire, dar va trebui să așteptăm rapoartele medico-legale ... Dacă ar fi fost un simplu caz de intoxicație alimentară, nu ar fi murit atât de mulți copii," Poonam Kumari, administratorul local administrației publice în sat, a declarat pentru Reuters prin telefon de la Mashrakh.

"Administrația a ajutat să incinereze 21 de copii și, din păcate, patru copii mai trebuie să fie incinerați", a spus ea, adîugand că restul, de un total de 48 de copii care au consumat alimente contaminate, a fost tratat în Patna.

"Suntem de părere că un fel de insecticid a fost amestecat accidental sau intenționat în produsele alimentare, dar că va fi clar prin investigații", a declarat RK Singh, chestorul medical la spitalul de copii din capitala de stat, Patna.

"Am pregătit antidoturi și am tratat copii care suferă de otrăvire cu produși organofosforici", a spus el. Compuși organofosforici sunt utilizați ca pesticide.

Guvernul statului a declarat că investighează cauza dezastrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel