O bunică din Mehedinți și-a vândut nepoatele pentru 2.000 de euro
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Lorri Lang de la Pixabay
Imagine de Lorri Lang de la Pixabay
O bunică și-a vândut nepoatele pentru doi galbeni din aur, adică aproximativ 2.000 de euro. Minorele nu au tată, iar mama lor are probleme psihice.

O bunică din Mehedinți a decis să-și căsătorească forțat nepoatele pe care le avea în grijă. Astfel, cele două fete de 9 și 12 ani au fost vândute pentru doi galbeni de aur, respectiv 2.000 de euro. Bunica este acum cercetată de poliție, iar fetele au ajuns într-un centru de plasament.

Minorele, care nu au tată, locuiau cu bunica. Mama lor are probleme psihice. La începutul săptămânii, vecinii au anunțat Protecția Copilului după ce ar fi aflat că femeia și-ar fi vândut nepoatele.

Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți, a declarat că "este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben (n.red. un ban de aur). Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese", potrivit Digi24

Minorele au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală, a informat Gabriela Ciocioană, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

VEZI ȘI: Fetiță din Timișoara, batjocorită de părinți timp de cinci ani

O copilă de 13 ani a făcut plângere la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș după cinci ani de abuzuri sexuale din partea părinților. DGASPC Timiș a sesizat Poliția, iar mama și tatăl fetei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Soții, în vârstă de 43 și 37 de ani, sunt acuzați că și-au abuzat fata, de când aceasta avea vârsta de șapte ani. Mama și tatăl ar fi întreținut raporturi sexuale, orale și anale, cu copila, în repetate rânduri, s-a aflat în martie a.c.

„Imediat cum am fost sesizaţi cu privire la acest caz s-a intervenit în regim de urgenţă şi copilul a fost securizat în secunda următoare, în prezent urmând şedinţe de consiliere psihologică şi de psihoterapie pentru a depăşi pe cât se poate acele momente şi a fi mai bine. Cazul este încă în cercetare, nu pot să dau foarte multe detalii. Ceea ce este important este faptul că este securizată şi că facem tot posibilul să o ajutăm să fie bine”, declara Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiş, pentru tion.ro. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel