O boală mai gravă decât anorexia apare la tineri
Data publicării:
Autor: Andreea Burnar
WhatsApp
La 14 ani, o tânără avea doar 30 de kilograme, iar familia ei credea că suferă de anorexie. Claire Hunt avea, însă, o altă boală, una mult mai gravă.  

Toate hainele minorei îi deveniseră largi, fiind nevoită să poarte haine pentru fete de 9 ani. Aceasta a pierdut subit aproape 20 de kilograme în ultimul timp. Mama ei fiind sigură că suferă de anorexie, a dus-o pe fată la un medic specialist, care i-a spus că are intestinul iritat și i-a prescris câteva medicamente. După un an de tratament care nu a avut niciun rezultat asupra ei, a consultat și alți specialiști care iau dat un diagnostic și mai dur: fata suferea de boala Crohn.

Boala Crohn, denumită uneori şi ileită, enterită regională sau colită granulo-matoasă, este o afecţiune inflamatorie a intestinelor. Boala evoluează prin pusee succesive, caracterizate prin apariţia unor zone de inflamaţie, de la cavitatea bucală până la anus. Aceasta poate produce ulcere în intestinul subțire, colon sau în ambele.

Boala apare la tineri sau după 60 de ani

Această boală face ca sistemul imunitar să atace aparatul digestiv și oprește asimilarea substanțelor nutritive în organism.

CITEȘTE ȘI: Combinația care i-a fost fatală unei gimnaste. Ce a făcut ea 


Minora a primit un tratament care o poate ajuta doar la alinarea simptomelor deoarece aceasta este o boală incurabilă. În acelasi timp, a început și un regim alimentar cu shake-uri bogate în proteine, care au ajutat-o să ajungă la 50 de kilograme, după 18 luni de tratament.
"E o boală grea. Sunt zile în care sunt copleșită de dureri, dar am învățat să le fac față", a marturisit tânăra.

Potrivit unor studii, boala Crohn este mai frecventă în rândul tinerilor, cu vârste între 15 şi 30 de ani şi persoanelor peste 60 de ani, ea putând fi ereditară. Aproximativ 1 din 5 indivizi care suferă de această boală au o rudă cu această afecţiune sau cu colită ulcerativă. Pentru diagnosticarea acestei afecţiuni, trebuie efectuate analize de sânge. Acestea pot depista prezenţa unei anemii şi creşterea numărului de globule albe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel