Nutriționistul Mihaela Bilic, despre iaurtul cu fructe: N-ați prefera o înghețată în același "buget" caloric
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Iaurt
Iaurt
Iaurtul cu fructe este un desert, nu un aliment de bază, spune Mihaela Bilic, nutriționist.

„Am spus-o și o repet: iaurtul cu fructe e un desert, nu un aliment de bază (ca iaurtul natur), conține zahăr aproape cât înghețata și de aceea trebuie consumat cu măsură. Majoritatea iaurturilor cu fructe din comerț au în jur de 10-11g glucide, adică 2 lingurițe de zahăr la 100g produs.

Când alegeți să mâncați un iaurt cu fructe, citiți eticheta și dacă are mai mult de 100cal/100g întrebați-vă dacă n-ați prefera o înghețată în același "buget" caloric. Excepție fac iaurturile cu fructe și îndulcitori. (...) Restul produselor de desert necesită tratament termic pentru prelucrare, iar la căldură îndulcitorii devin amari- deci nu există prăjituri sau biscuiți cu îndulcitori!

Iaurtul cu fructe LIGHT are și puțină grăsime și puțin zahăr, deci puține calorii (în medie 60 cal/100g față de 90 cal în varianta clasică). Însă cel mai mare avantaj al îndulcitorilor este faptul că reduc apetitul global (taie pofta de mâncare), scad pofta de dulce și ajută la întreruperea relației de dependență pe care o avem cu zahărul”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel