Nutriționist: Papaya și ananasul conțin enzime supranumite și "arzători de grăsimi"
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Patricia Rusu, nutriționist, transmite că papaya și ananasul pot fi aliații tăi atunci când vine vorba de „optimizarea greutății”.

„Toată lumea știe cât de mult îmi plac fructele. Dar știai că papaya și ananasul pot fi mega aliații tăi atunci când vine vorba de optimizarea greutății? În mod natural, evident. Și urmând indiciile și necesitățile propriului tău corp. Știai că papaya și ananasul conțin enzime supranumite și "arzători de grăsimi"? De ce îmi plac mie? Nu doar pentru că mă ajută să îmi mențin talia (acele principii active cu rol în metabolismul lipidelor și mobilizarea acestora din depozite), dar și pentru că știu că vin cu niște enzime importante în digestia proteinelor. Așa că, mai ales în zilele în care știu (că doar lucrez și pe partea de meal planning, ca să pot interveni inteligent în modul în care funcționează și reacționează corpul meu la ce îi ofer și în funcție de perioada din zi/lună în care mă aflu) că urmează să consum și proteină de origine animală sau preparate mai complexe, am grijă să aduc aport din aceste enzime (delicioase, de altfel) cu ceva timp înainte”, a scris Patricia Rusu pe contul de Instagram.

„Target-ul meu este să învăț să mă comport inteligent vis a vis de corpul meu, viața mea, ca să "dau ce e mai bun" și să obțin rezultate maxime pe termen scurt, mediu și lung: pe termn scurt - energie peste zi, stare de bine calm; pe termen mediu - sănătatea digestivă, tradusă în stare bună, piele hidratată și cu vitalitate, ochi clari, acuitate mentală bună, flexibilitate; termen lung - eliminare diferite simptome cronicizate, eliminare oboseală, alimentație conștientă, intuitivă după nevoi anticipate, stare de bine și chef de viață, somn liniștit, vitalitate care se simte și se vede”, a mai transmis Patricia Rusu.

Citește și: Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?  

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

bufeuri

arsuri la stomac

sângerări ale gingiilor

dureri de stomac 

respirație urât mirositoare

gură și gât uscat


Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel