Nutriționist: Dacă țineți și la sănătate și la siluetă, vă recomand acest exercițiu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nutriționistul Mihaela Bilic lansează o provocare.

„Postul alimentar nu înseamnă doar excluderea produselor de origine animală, ci poate însemna inclusiv faptul că mănânci mai puțin - de exemplu o singură dată pe zi, seara, după asfințitul soarelui. Postul a fost inventat nu ca o pedeapsă, ci ca o metodă de a ajuta organismul să se refacă, să elimine toxinele, să fie mai sănătos.

Pe lângă eliminarea proteinelor de origine animală, care necesită mult efort de digestie, lipsa completă a aportului alimentar este cea mai sigură metodă de a-i da corpului o pauză în efortul de metabolizare a nutrienților.

Nu trebuie să vă fie frică de foame, nu se întâmplă nimic rău/periculos dacă o zi din săptămână nu mâncăm - sau mai bine zis ne hidratăm pe parcursul zilei și mâncăm doar seara (ceva ușor, pe bază de legume). Pe vremuri bunicii noștri făceau asta frecvent, nu ca metodă Detox, ci pentru că nu aveau abundența alimentară de astăzi.

Dacă țineți și la sănătate și la siluetă, vă recomand acest exercițiu de voință: pauză alimentară o zi pe săptămână. Și ce zi mai potrivită ar fi decât vinerea", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel