“Nunta cu surprize” – oltenii si “gladiatorii”, la Kanal D
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
petrecerea-continua-2763
petrecerea-continua-2763

Sâmbată, 6 august, de la ora 20.30, în emisiunea “Nuntă cu surprize” vom vedea cea mai interesantă poveste de dragoste, o iubire cu iz oltenesc.

Mirele si mireasa, de loc din Slatina, s-au gandit sa isi oficializeze relatia, dupa sapte ani de dragoste intensa si pasionala.

Andreea Mantea, prezentatoarea emisiunii, a mers la nunta viitorilor miri, Georgiana si Valerica, chitita sa le ofere acestora cat mai multe surprize placute, impreuna cu nasii acestora.

Odata ajunsa acolo, Andreea a organizat o petrecere a burlacitelor iar surpriza serii a venit din partea echipei emisiunii cand, burlacitele petrecarete au avut parte de un “gladiator”, un stripper profesionist care le-a oferit fetelor un show incendiar.

Viitoarea mireasa, Georgiana ii povesteste Andreei cum, ea si Valerica s-au intalnit, s-au indragostit unul de altul si ca, in urma iubirii lor a aparut Ayanna Stefania, fetita lor de 8 luni. O buna bucata de timp cei doi au fost plecati din tara pentru a munci si pentru a-I oferi fetitei lor un trai mai bun, dar s-au intors pentru a se casatori dupa traditiile oltenesti, pe meleagurile natale.

Obiceiurile oltenesti de nunta sunt cel putin interesante:

In jurul orei pranzului, dupa oficializarea relatiei la Casa Casatoriilor, se merge la casa parinteasca a miresei, aceasta se schimba in rochie de mireasa si se merge la udat la a treia fantana din drumul nuntasilor (domnisorul si domnisoara de onoare cara o galeata cu apa si un buchet de flori cu busuioc, iar impreuna cu mireasa scot apa diin fantana de trei ori si stropesc nuntasii sub forma de cruce cu apa si busuiocul).

La intoarcere mireasa le ofera oamenilor care ies sa vada nunta o plosca cu vin din care acestia trebuie sa bea. Odata intorsi acasa, impodobesc un brad cu flori (florile sunt facute joi seara de catre tinerii necasatoriti), 2 batiste, 2 covrigi, 2 mere, ata alba si rosie care este asezata pe un fus (fusul dupa ce se goleste de ata se rupe si se arunca cat mai sus).

Dupa impodobire, bradul este udat cu vin de catre mireasa si domnisorii de onoare, apoi este parfumat. Se face hora miresei, unde nuntasii joaca hora, iar mireasa impreuna cu domnisoara de onoare pun florile invitatilor in piept.

La aceste obiceiuri ginerele nu participa!

Apoi se merge la casa parinteasca a mirelui unde un tanar necasatorit il va barbieri pe ginere folosind un topor, mar inmuiat in vin si un aparat de ras.

Dupa acest obicei mirele impreuna cu familia si nuntasii merg la nasi acasa. Acolo sunt intampinati de acestia care, isi asteapta finul pentru ai pune floarea in piept.

Drept rasplata, ginerele o sa mearga cu un cadou numit traditional plocon.

La aceste obiceiuri mireasa nu participa!

Cum arata nunta la olteni, ce obiceiuri si traditii au acestia, cum se distreaza si mai ales de ce surprize inedite au avut parte mirii, aflati sambata 6 august de la ora 20.30, in emisiunea “Nunta cu surprize” prezentata de Andreea Mantea si Gabriel Coveseanu, la Kanal D.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel