Data publicării:

Numai Zelenski însuși decide când încep negocierile de pace, susține un consilier al său

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Volodimir Zelenski are atribuția exclusivă de a decide când vor avea loc negocieri de pace, după invazia rusă, susține consilierul său.

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că doar preşedintele Volodimir Zelenski poate stabili când şi în ce condiţii să înceapă discuţiile de pace cu Rusia, potrivit Rador.

Consilierul a făcut o declaraţie în acest sens după ce, în cursul zilei de joi, generalul Viktor Nazarov, consilier al comandantului-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, a afirmat într-un interviu pentru Der Spiegel că se va putea vorbi despre negocieri între Kiev şi Moscova după eliberarea teritoriilor ocupate din regiunile Herson şi Zaporojie. A doua zi, Podoliak a transmis că decizia privind negocierile cu Federaţia Rusă va aparţine doar preşedintelui Ucrainei.

"Aceasta este atribuţia exclusivă a preşedintelui Ucrainei, care a stabilit deja când şi cum putem începe un proces paşnic de negocieri. Acest lucru presupune retragerea trupelor ruse din întreg teritoriul ocupat. Vom vedea cum se va întâmpla în continuare. Preşedintele este singurul care poate face ajustări la poziţiile noastre" - a subliniat Podoliak.

10 morți într-un atac cu rachetă asupra Zaporojie

Autorităţile ucrainene au anunţat că a crescut numărul victimelor atacului cu rachetă lansat de ruşi, joi, asupra unui bloc de locuinţe din oraşul Zaporojie. Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei a transmis, sâmbătă dimineaţă, că salvatorii au scos de sub dărâmături încă trei cadavre aparţinând unor persoane care locuiau în blocul bombardat. Astfel, bilanţul celor ucişi de ruşi în atacul respectiv a ajuns la 10. Printre morţi se numără şi un copil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel