NUCLEARA cu parlamentarele! Ciolacu aruncă BOMBA: Documentul ESTE NUL!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat o informație extrem de importantă în contextul alegerilor parlamentare.

„Noi respectăm Constituția. Conform Constituției, alegerile parlamentare pot fi prelungite trei luni. Ar fi maxim în martie (...). Trebuie să ne hotărâm care este proritatea noastră. Să stopăm acest trend ascendent, care e evident. (...)

Președintele presupun că are informațiile necesare, de aceea e președintele României. Noi am inițiat o lege prin care dăm dreptul Parlamentului de a stabili data alegerilor. Această lege a fost atacată de către președinte și Guvern la CCR. Curtea Constituțională a spus că este constituțională legea. Am așteptat motivarea de la Curtea Constituțională. În acest moment, această lege a plecat către președinte. Poate să o promulge sau să o retrimită. Calendaristic, mai mult de o lună această lege nu mai poate fi ținută în acest lanț de atacuri ale președintelui sau Guvernului.

(...) Am citit motivarea foarte atent. Spun în premieră. În momentul în care această lege este promulgată de președintele României, HG-ul prin care se țin alegerile este nul. Domnule președinte, chemați liderii și stați de vorbă cu ei! Această lege care dă Parlamentului atributul de a stabili data alegerilor anulează și HG-ul prin care Guvernul a organizat alegerile pe 6 decembrie. Dacă va fi promulgată, în momentul acela data alegerilor nu este 6 decembrie”, a spus Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea. 

„Nu mai are timp până pe 6 decembrie să nu promulge această lege! Încalcă legea dacă dă un alt HG”, a adăugat Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel