Nuca de cocos, top 5 lucruri despre ea
Nuca de cocos este un fruct exotic, care se găsește și pe piața românească și despre care sigur nu știai aceste lucruri.
1. Nuca de cocos are diverse scopuri – se utilizează pentru a produce fibre, combustibil, instrumente muzicale, dar și ca remediu tradițional în Asia și Insulele Pacificului.
2. Numele de "coco", dat acestui aliment tropical de către exploratorii spanioli, se traduce prin "față maimuță". Practic, numele a fost inspirat de la cele trei crestături din partea de jos a nucii.
3. Deși pare greu de desfăcut, trebuie să alegi cea mai moale dintre cele trei găuri ale nucii și să introduci o șurubelniță. Dă-i apoi o lovitură puternică, astfel încât să o rupi în două bucăți.
4. Nuca de cocos este bogată în acid lauric, care se transformă în monolaurină (un compus care se găsește în laptele matern și care întărește imunitatea copiilor).
5. Apa de cocos este aproape identică cu plasma din sângele uman.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News