Nu purta acest tip de coliere și brățări. Sunt RADIOACTIVE. Pericol imens pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nu purta acest tip de coliere și brățări. Sunt RADIOACTIVE. Pericol imens pentru sănătate / Foto: Pixabay
Nu purta acest tip de coliere și brățări. Sunt RADIOACTIVE. Pericol imens pentru sănătate / Foto: Pixabay
Speciliștii avertizează să nu purtați acest tip de coliere și brățări deoarece sunt radioactive.

Specialiștii au descoperit că brățările și colierele care pretind că „protejează” oamenii de rețelele mobile 5G sunt radioactive, scrie BBC. Autoritatea olandeză pentru securitate nucleară și protecție împotriva radiațiilor (ANVS) a emis un avertisment cu privire la zece produse pe care le-a descoperit că emanau radiații ionizante dăunătoare. ANVS i-a îndemnat pe oameni să nu folosească produsele, care ar putea avea efecte grave asupra sănătății.

Nu există dovezi că rețelele 5G sunt dăunătoare sănătății, deoarece rețelele mobile folosesc unde radio neionizante care nu dăunează ADN-ului.

Organizația Mondială a Sănătății spune că rețelele mobile 5G sunt sigure și nu sunt fundamental diferite de semnalele 3G și 4G existente. În ciuda acestui fapt, au existat atacuri asupra emițătorilor de către persoane care cred că sunt dăunătoare.

Care sunt accesoriile radioactiveProdusele identificate ca fiind radioactive au inclus o mască de dormit „Energy Armor”, brățară și colier. De asemenea, s-a descoperit că o brățară pentru copii, marca Magnetix Wellness, emite radiații.

„Nu-l mai purtați, puneți-l în siguranță și așteptați instrucțiunile de returnare. Vânzătorilor din Olanda cunoscuți de ANVS li s-a spus că vânzarea este interzisă și trebuie oprită imediat și că trebuie să își informeze clienții despre acest lucru”, a spus ANVS într-un comunicat.

Teoriile conspirației au alimentat o piață de dispozitive „anti-5G” care de obicei nu au niciun efect.

În mai 2020, standardele comerciale ale Regatului Unit au încercat să oprească vânzările unui stick USB de 339 de lire sterline care pretindea că oferă „protecție” împotriva 5G. Așa-numitele „autocolante anti-radiații” au fost vândute și pe Amazon. ANVS a publicat pe site-ul său o listă completă a produselor pe care le-a identificat ca fiind radioactive.

Tu știi ce aer respiri în casă? Gaz radioactiv și alți poluanți. Calitatea aerului din locuințe, evaluată de cercetătorii UBB Cluj

O echipă multidisciplinară de cercetători din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, al Facultăţii de Biologie şi Geologie şi al Facultăţii de Fizică ale UBB Cluj a publicat recent un articol în jurnalul academic Journal of Cleaner Production.

Articolul descrie un studiu inovator care a evaluat calitatea aerului interior în timpul sezonului rece, în cinci mari oraşe din România. Găsești rezultatele studiului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel