Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz, după câteva zile vor muri. Sursa foto: freepik.com
Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz, după câteva zile vor muri. Sursa foto: freepik.com
Plantele de interior se pun, de obicei, pe pervazurile ferestrelor. Pe lângă faptul că aduc o notă decorativă, această locație le oferă și lumina necesară creșterii. 

Plantele aduc un sentiment de bine și liniște acasă. Cu toate acestea, trebuie precizat că plantele nu au aceleași nevoi de lumină. Iată care sunt cele 5 plante care nu trebuie puse pe pervazurile ferestrelor. 

Pervazul este zona perfectă pentru plantele în ghivece cărora le place lumina directă a soarelui. Dar nu trebuie să uitați că toate aceste plante nu pot înflori la fel în acest loc. Prea multă lumină le poate îngreuna creșterea.

Unele plante preferă să crească în locuri umede sau cu lumină slabă. Punerea lor într-un loc expus la soare, cum ar fi pervazurile ferestrelor, ar putea fi fatal pentru ei.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Prima plantă care nu trebuie pusă pe pervazul ferestrelor este orhideea. Mai presus de toate, are nevoie de umiditate pentru a se dezvolta. În plus, nu are nevoie de multă lumină pentru a se dezvolta și poate fi sensibilă la orele lungi, petrecute sub lumina directă a soarelui.  Prin urmare, pervazurile trebuie evitate, cu condiția să fie orientate spre est sau vest.

Orhideea va primi, astfel, lumină dimineața sau după-amiază. Pe de altă parte, pe o fereastră orientată spre sud, trebuie să luați câteva măsuri de precauție instalând o perdea pentru a proteja planta de razele soarelui. În plus, temperatura din cameră trebuie să fie între 16°C și 24°C pentru ca orhideele să supraviețuiască.

Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci

Cactusul de Crăciun (Crăciunelul) este, de asemenea, o plantă  care nu poate crește pe pervazurile ferestrelor.  Deși îi place lumina, planta nu poate sta sub razele directe ale soarelui. Prin urmare, trebuie ținută departe de orice sursă de căldură și lăsată într-o cameră în care temperatură este între 18 și 21°C ziua și între 13°C și 18°C ​​noaptea. Prin urmare, este posibil să plasați planta lângă ferestre, dar nu pe pervaz. Evitați, de asemenea, curenții, reci sau fierbinți care sunt dăunători  acestei plante.

Poinsettia (Crăciunița) este o plantă care crește, în principal, iarna. De multe ori face parte din decorațiunile pentru sărbătorile de iarnă. Pentru a avea grijă de ea ar trebui să fie aleasă o locație luminoasă, departe de pervazurile ferestrelor și de alte surse de căldură precum caloriferul. În plus, această plantă nu apreciază curenții și poate rămâne sănătoasă la o temperatură care variază între 15°C și 21°C. Astfel, când se află pe pervaz, soarele îi poate usca frunzele roșii și le poate deteriora. De asemenea, evitați schimbările bruște de temperatură care pot ucide planta.

Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor

Ciclamenul este o altă plantă care nu tolerează căldura. Prin urmare, cel mai bine este să-l țineți, iarna, departe de pervazuri și calorifere. De asemenea, ciclamenul trebuie ținut la umbră sau semiumbră, deoarece nu tolerează expunerea prelungită la lumina soarelui. Planta trebuie ținută într-un loc luminos, răcoros și aerisit, la o temperatură de 16°C. Dacă nu aveți o zonă răcoroasă pentru ciclamen, țineți-l pe un pervaz, situat la nord. Procedând astfel, ciclamenul va putea să înflorească din septembrie până în mai și va rămâne în formă maximă.

Niciun îngrășământ nu poate înlocui permanganatul de potasiu: cum să uzi plantele de interior cu acest lichid

Amaryllis  are nevoie de expunere la lumină completă, dar  nu trebuie să primească lumina directă a soarelui pentru a înflori. În plus, această plantă trebuie mutată pe tot parcursul anului pentru o creștere sănătoasă și susținută.  Instalați planta Amaryllis într-un loc răcoros și uscat, cu o temperatură de aproximativ 15°C înainte de înflorire. Odată ce procesul a început, mutați planta într-un loc mai cald pentru a-i încuraja creșterea. Temperatura ar trebui să fie între 24°C și 26°C. Când florile se deschid, este important să le puneți într-un colț mai răcoros la o temperatură de aproximativ 21°C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel