Data publicării:
Nu mânca pepene dacă vezi asta după ce îl tai!
Dacă pepenele verde are aşa ceva în mijloc, aruncă-l imediat! Sub nicio formă nu trebuie consumat!
Vedeta verii este, fără doar şi poate, pepenele verde care a început deja să apară pe piață. Însă suntem avertizaţi de specialişti să fim atenţi la anumite semne care pot indica faptul că a fost cultivat cu îngrășăminte chimice, potrivit ego.ro.
Mai exact, pepenele verde nu e bun de consum şi trebuie aruncat atunci când are o crăpătură în mijloc. Specialiștii spun că aceste crăpături sunt rezultatul unor practici agricole nu tocmai sănătoase, şi anume utilizarea în exces a substanțelor chimice pentru creştere forţată.
Dacă alegi să-l mănânci, rişti să ingerezi substanțe toxice care, evident, pot fi extrem de nocive pentru sănătate. Astfel, se recomandă să alegem pepeni sănătoși, fără crăpături în miez, pentru a fi siguri că punem pe masă un produs natural, neinjectat şi nemodificat prin proceduri artificiale.
Este cunoscut faptul că fermierii folosesc îngrășăminte chimice pentru a accelera procesul de coacere și a aduce mai rapid fructele pe tarabă. Şi vă puteţi da uşor seama de asta atunci când tăiaţi pepenele în două iar miezul are o linie ca o crăpătură, semn că a fost crescut nenantural.
Seminţele, detector de îngrăşăminte
Şi culoarea semințelor ne poate spune dacă pepenele a fost injectat sau nu. Un pepene crescut natural are semințe de culoare închisă, iar în cazul celor crescuți artificial, semințele sunt albe sau palide, clar că pepenele a fost expus îngrășămintelor chimice sau altor metode neconveţionale şi chiar ilegale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News